Frissítő Hírek, érdekességek

Egy igazán Bátor maraton

Vasárnap, október 9-én, 275 lilapólós jótékony futó mondott igent a 31. SPAR Budapest Maraton® kihívására és hódította meg Budapest utcáit az Élménykülönítmény színeiben. Futásukkal a súlyosan beteg gyermekek gyógyulását segítő Bátor Tábornak gyűjtenek adományokat. A 94-szeres magyar válogatott futballista, Juhász Roland és a híres zenész, Szabó Balázs is rajthoz álltak.


 

De kik a jótékony futók és mi motiválta őket? Van közöttük volt táborozó, aki harmadszorra indult hasonló versenyen és gyűjtött támogatást sorstársainak. Több lilapólós nemcsak a futópályán, hanem cimboraként (így hívják a Bátor Tábor önkénteseit) is bekapcsolódott már az alapítvány munkájába. Van olyan induló, akinek a családjában hagyomány a jótékonysági futás, hiszen mindegyik testvére vállalt korábban hasonló kihívást a Bátor Táborért. Több céges csapat állt rajthoz, hogy közösen tegyenek egy jó ügyért, miközben összekovácsolódtak és a vállalatuk imázsa is épült. Voltak, akik azért futottak, mert örülnek, hogy ők egészségesek és szeretnének segíteni a kevésbé szerencséseken. Tehát a kihívást vállalók motivációja ezerféle – érintettség, elhivatottság, közösségi élmény, segíteni akarás – de a cél közös: sporttal felhívni a figyelmet a jótékonyság és az adakozás fontosságára, ami minden mai modern társadalom ismérve.
 

Szabó Balázs élete első maratonját teljesítette vasárnap. Így mesélt élményeiről:

„Ez egy közös futás volt, hihetetlen élményként éltem meg a szurkolást, a támogatást. A holtpontokon az járt a fejemben, hogy csak nem félni, csak nem megijedni, hanem menni előre! A szurkolók gyakorlatilag végigkísértek az úton, nagyon jó érzés volt látni, átélni, amikor neked szurkolnak és hogy annyira odafigyelnek, ezért mindig próbáltam odaszaladni hozzájuk és pacsizni velük,  mert az felér ilyenkor egy öleléssel.”

Arra, hogy miért érdemes jótékony futóvá válni, így válaszolt: 

„A felkészülési időszak nem csak testi, de lelki túra is, és ha van egy cél, ami plusz jelentést kap azáltal, hogy már nem csak magadról, hanem másokról is szól, az nagyon sok erőt ad.  Látva, hogy milyen sokan álltak tegnap rajthoz jótékony futóként megerősített abban, hogy jó élni és benne lenni ebben a világban.”

Juhász Roland kislányával ért célba és később így nyilatkozott:

„Nem is gondoltam volna, hogy ilyen fantasztikus élmény lesz a futás. A Bátor Tábor szurkolói hatalmas energiát adtak és már azt tervezem, hogy legközelebb a félmaratoni távot teljesítem az Élménykülönítmény színeiben.”

A futók közös adománygyűjtési célja közel 12 millió forint, melynek eddig 74%-a gyűlt össze, de még lehet támogatni őket. Ez óriási segítség a Bátor Tábornak, hiszen az idei évben várt több mint 1000 táborozó élményeinek megvalósulásához nagy szükség van a támogatásokra.

További információ: http://elmenykulonitmeny.dev/esemeny?kid=82 és www.batortabor.hu

bt_4930_9325

További bejegyzések:

  • Hatalmas maratonra készülünk ismét Az Élménykülönítmény népes tábora idén is ott lesz az ősz egyik legjelentősebb sporteseményén, a 32. SPAR Budapest Maraton® Fesztivál- V4 Futóhétvégén. Több mint 250 jótékony futónk áll majd rajthoz azzal a céllal, hogy futásával a Bátor Táborban gyógyuló beteg gyerekeknek segítsen. Adománygyűjtési céljuk 14,2 millió forint. Segíts Te is, hogy az embert próbáló maratoni távon […]
  • Szárnyaló Élménykülönítményesek a 32. Wizz Air Budapest Félmaratonon A szeptember 10-i budapesti Wizz Air félmaratonon 15 futónk állt rajthoz azzal a céllal, hogy gyűjtésükkel örökre szóló élményeket szerezhessenek a Bátor Táborban gyógyuló beteg gyermekeknek és családjaiknak. A versenyt megelőző időszakban 1 439 918 Ft-ot gyűjtöttek,hatalmas köszönet érte! Többen életük első félmaratonját futották le ezen a könnyűnek egyáltalán nem mondható versenyen. Volt köztük háromgyermekes […]
  • Gyere velünk piknikezni! Kedves Élménykülönítményes Sportolók és Érdeklődők!   Egy jó hangulatú, közös piknikre várunk benneteket augusztus 30-án 18 órától a Margit-szigetre, a Nagyrétre. Ha: – érdekel az Élménykülönítmény, mert régóta kíváncsi vagy, kik azok a lila pólós futók, és mitől olyan hangos a szurkolótáboruk; – éppen most tervezed, hogy kipróbálnád magad jótékony sportolóként és szeretnél többet megtudni […]