Frissítő Hírek, érdekességek

Élménykülönítmény a tavasz legnagyobb futóversenyén

Az idei első budapesti versenyünkön sok jó hírnek örülhettünk. Hiszen a debreceni télies versenyünk után, a Vivicittán igazán tavaszi időben futhattak jótékony sportolóink. A jó idő nagyszerű eredményekkel párosult: Az Élménykülönítmény futói ezúttal 1 308 000 forint adományt gyűjtöttek a Bátor Táborban gyógyuló súlyos beteg gyerekek számára. Adománygyűjtési tervüket ilyen módon 109%-on teljesítették!
 

„Kimondhatatlan hálával tartozunk minden jótékony sportolónknak, hogy teljesítményükkel hozzájárultak daganatos, hemofíliás, krónikus ízületi gyulladásban szenvedő gyerekek gyógyulásához. És persze nagy-nagy köszönet jár mindenkinek, aki adománnyal segítette őket, valamint a szurkolótáborunknak, akik lelkes ’Hajrá, Bátor Tábor’ kiáltásokkal inspirálták őket” – mondta el Osváth Györgyi, az Élménykülönítmény programfelelőse.

 

Az Élménykülönítmény, a Bátor Tábor Alapítvány jótékonysági sportközössége, súlyos beteg gyerekek megsegítésére jött létre Magyarországon. Egyénileg vagy csapatban maratoni és félmaratoni futásokon, hosszútávú kerékpár- és triatlonversenyeken indulnak. Embert próbáló teljesítményükkel a beteg gyerekek ügyére szeretnék felhívni a környezetükben élők figyelmét. Közös segítségnyújtásra hívják a barátaikat, hozzátartozóikat, munkatársaikat: jelképes örökbefogadásra kínálják nekik a versenyeken és a felkészülések során megtett kilométereinket.
 

A Bátor Tábor jótékony sportközössége már második alkalommal vett részt a Vivicittán, és az élménykülönítményesek mostani nyolctagú csapata ugyanolyan elköteleződéssel és lelkesedéssel rótta a kilométereket, mint „elődei”: 
 

„Hatalmas élmény volt számomra, pláne, mint futásban zöldfülű számára. Jó volt Titeket személyesen is megismerni, és tudni, hogy egy csapatban ’evezünk’. A szurkolás, a biztató szavak, jó tanácsok, pacsik, de akár csak futás közbeni mosolygós egymásra pillantások is sokat segítettek! Szeretem az ilyen napokat, mikor azzal az érzéssel dőlök este az ágyba, hogy: na, ma is érdemes volt felkelni!” – számolt be élményeiről jótékony futónk, Cserepes Erika.
 

Az Élménykülönítmény vidám közösségébe folyamatosan várják a sportolók jelentkezését az elmenykulonitmeny@batortabor.hu email címen.

bt_7378_2049

További bejegyzések:

  • Hatalmas maratonra készülünk ismét Az Élménykülönítmény népes tábora idén is ott lesz az ősz egyik legjelentősebb sporteseményén, a 32. SPAR Budapest Maraton® Fesztivál- V4 Futóhétvégén. Több mint 250 jótékony futónk áll majd rajthoz azzal a céllal, hogy futásával a Bátor Táborban gyógyuló beteg gyerekeknek segítsen. Adománygyűjtési céljuk 14,2 millió forint. Segíts Te is, hogy az embert próbáló maratoni távon […]
  • Szárnyaló Élménykülönítményesek a 32. Wizz Air Budapest Félmaratonon A szeptember 10-i budapesti Wizz Air félmaratonon 15 futónk állt rajthoz azzal a céllal, hogy gyűjtésükkel örökre szóló élményeket szerezhessenek a Bátor Táborban gyógyuló beteg gyermekeknek és családjaiknak. A versenyt megelőző időszakban 1 439 918 Ft-ot gyűjtöttek,hatalmas köszönet érte! Többen életük első félmaratonját futották le ezen a könnyűnek egyáltalán nem mondható versenyen. Volt köztük háromgyermekes […]
  • Gyere velünk piknikezni! Kedves Élménykülönítményes Sportolók és Érdeklődők!   Egy jó hangulatú, közös piknikre várunk benneteket augusztus 30-án 18 órától a Margit-szigetre, a Nagyrétre. Ha: – érdekel az Élménykülönítmény, mert régóta kíváncsi vagy, kik azok a lila pólós futók, és mitől olyan hangos a szurkolótáboruk; – éppen most tervezed, hogy kipróbálnád magad jótékony sportolóként és szeretnél többet megtudni […]