Frissítő Hírek, érdekességek

Futnak, gyűjtenek, segítenek

A Bátor Tábor Alapítványt segítő jótékonysági sportközösség – az „Élménykülönítmény” – keretein belül 257 futó állt rajthoz a 27. SPAR Budapest Maratonon. A futók a táv teljesítése mellett azt is vállalták, hogy adománygyűjtéssel segítik a Bátor Táborban gyógyuló krónikus beteg gyerekeket. A célba érés sikere mellett a jótékony futók óriási eredményt értek el, hiszen összesen 16 745 700 Ft adományt gyűjtöttek össze a Bátor Tábor javára. Ez az összeg az eredetileg kitűzött cél 125%-át jelenti!

Az adományoknak köszönhetően októbertől a Bátor Tábor Alapítvány őszi turnusaiban onkológiai és diabéteszes gyerekek és családjaik meríthetnek gyógyító élményeket élményterápiás foglalkozások során. „Fantasztikus volt az a lelkesedés, ahogy az Élménykülönítmény futói készültek a versenyre! Akár a közös futóedzésekre, akár az adománygyűjtésre gondolok, mindenkit meglepett, hogy mennyire sok pozitív élményben és visszajelzésben volt részünk! Rengetegen álltak mellénk az elmúlt két hónapban, számunkra végleg megdőlt a régi tévhit, miszerint a futás magányos sport.” – mondta el Molnár Attila, a Bátor Tábor Alapítvány ügyvezetője.

Az Élménykülönítmény tagjai egyöntetűen arról számoltak be, hogy a fantasztikus hangulatú versenyen óriási plusz motivációt jelentett számukra a programban való részvétel és a saját maguk által kitűzött segítő cél. A versenytáv során több ponton hangos „Élménykülönítmény”-es szurkolótábor biztatta a futókat és a táv vége felé már mindenki egy emberként biztatta őket a pálya széléről.
Gondoltam visszaveszek, de akkor meg megjelentek a Bátor Tábor önkéntes szurkolói, akik magukból kikelve ordítottak az Élménykülönítmény minden tagjának, köztük persze nekem is. Ép ésszel felfoghatatlan volt. Azt éreztem, mintha én lennék a világon a leggyorsabb, legszebb, legfantasztikusabb futó, az egyetlen futó kint a pályán és nekik csak én létezem.” – emlékezik vissza Rabatin-Buri Éva, az Élménykülönítmény egyik futója.
A Bátor Tábor Alapítvány nevében szeretnénk megköszönni mind a futóknak, mind az őket támogató 2500 adományozónak, hogy segítenek céljaink elérésben. A rengeteg egy-kétezer forintos adomány mellett sokan nagyobb összeggel is hozzájárultak, hogy a futásból gyógyító és életeket megváltoztató élmények születhessenek a hatvani táborunkban.” – folytatta Molnár Attila.  

Az Élménykülönítmény vidám közösségébe folyamatosan várják a futók jelentkezését az info@batortabor.hu email címen. Bővebb információ: www.facebook.com/elmenykulonitmeny, www.elmenykulonitmeny.hu, www.batortabor.huTovábbi bejegyzések:

  • Hatalmas maratonra készülünk ismét Az Élménykülönítmény népes tábora idén is ott lesz az ősz egyik legjelentősebb sporteseményén, a 32. SPAR Budapest Maraton® Fesztivál- V4 Futóhétvégén. Több mint 250 jótékony futónk áll majd rajthoz azzal a céllal, hogy futásával a Bátor Táborban gyógyuló beteg gyerekeknek segítsen. Adománygyűjtési céljuk 14,2 millió forint. Segíts Te is, hogy az embert próbáló maratoni távon […]
  • Szárnyaló Élménykülönítményesek a 32. Wizz Air Budapest Félmaratonon A szeptember 10-i budapesti Wizz Air félmaratonon 15 futónk állt rajthoz azzal a céllal, hogy gyűjtésükkel örökre szóló élményeket szerezhessenek a Bátor Táborban gyógyuló beteg gyermekeknek és családjaiknak. A versenyt megelőző időszakban 1 439 918 Ft-ot gyűjtöttek,hatalmas köszönet érte! Többen életük első félmaratonját futották le ezen a könnyűnek egyáltalán nem mondható versenyen. Volt köztük háromgyermekes […]
  • Gyere velünk piknikezni! Kedves Élménykülönítményes Sportolók és Érdeklődők!   Egy jó hangulatú, közös piknikre várunk benneteket augusztus 30-án 18 órától a Margit-szigetre, a Nagyrétre. Ha: – érdekel az Élménykülönítmény, mert régóta kíváncsi vagy, kik azok a lila pólós futók, és mitől olyan hangos a szurkolótáboruk; – éppen most tervezed, hogy kipróbálnád magad jótékony sportolóként és szeretnél többet megtudni […]