Frissítő Hírek, érdekességek

Magyarország legnagyobb jótékonysági futóakciójára készülünk!

2012. július 6.

Csatlakozz Te is! Az Élménykülönítmény egyéni futók, baráti és vállalati csapatok jelentkezését várja a 27. Spar Budapest Maratonra. 

Az Élménykülönítmény a Bátor Tábor Alapítvány jótékonysági futóközössége, súlyos beteg gyerekek megsegítésére jött létre. A csapat tagjai maratoni és félmaratoni versenyeken indulnak. Teljesítményünkkel a Bátor Tábor Alapítvány ügyére szeretnék felhívni a környezetünkben élők figyelmét. Közös segítségnyújtásra hívják a barátaikat, hozzátartozóikat, munkatársaikat: örökbefogadásra kínálják nekik a versenyeken és a felkészülés során megtett kilométereiket.

Bár nem profi futók, és nem profi adománygyűjtők, a csapat mégis Magyarország legnagyobb jótékonysági futóközösségévé nőtte ki magát. Két év alatt 141-en teljesítettek futóversenyeket az Élménykülönítmény színeiben. 1625 barátjuk, ismerősük, munkatársuk fogadott örökbe egy-egy kilométert a futásukból, amivel 12 341 000 forintot gyűjtöttek össze a nemes célra.

A csapat meglehetősen sokszínű: a négygyermekes családanyától kezdve, csellóművész, testnevelő tanár, a kutatóbiológus, a gimnazista és több multinacionális vállalat munkatársai is megtalálhatóak benne. Van köztük többszörös egyéni maratonista, de akad olyan futó is, aki 10 év után húzott újra tornacipőt – a Bátor Táborért és az ott táborozó beteg gyerekekért.

Bárki csatlakozhat hozzájuk akár egy hosszú távú egyéni futásra, akár egy-egy maratoni verseny váltó kategóriában való teljesítésével. Mindenkinek a csapatban a helye, aki új kihívásokat keres a futásban, aki még sosem kocogott többet két háztömb-körnél, mert hiányzott a motiváló erő, aki valami különlegessel szeretné emlékezetessé tenni a 40. születésnapját, és aki szívesen segítene súlyos beteg gyerekeknek, hogy visszanyerjék az önmagukba és a gyógyulásukba vetett hitüket.

Az alapítvány augusztus elejéig várja azok jelentkezését, akik szívesen teljesítenék jótékony céllal egyéni vagy váltó kategóriában a világ egyik legszebb útvonalú futóversenyét, a Budapest Sportiroda által szervezett 27. Spar Budapest Maratont.További bejegyzések:

  • Hatalmas maratonra készülünk ismét Az Élménykülönítmény népes tábora idén is ott lesz az ősz egyik legjelentősebb sporteseményén, a 32. SPAR Budapest Maraton® Fesztivál- V4 Futóhétvégén. Több mint 250 jótékony futónk áll majd rajthoz azzal a céllal, hogy futásával a Bátor Táborban gyógyuló beteg gyerekeknek segítsen. Adománygyűjtési céljuk 14,2 millió forint. Segíts Te is, hogy az embert próbáló maratoni távon […]
  • Szárnyaló Élménykülönítményesek a 32. Wizz Air Budapest Félmaratonon A szeptember 10-i budapesti Wizz Air félmaratonon 15 futónk állt rajthoz azzal a céllal, hogy gyűjtésükkel örökre szóló élményeket szerezhessenek a Bátor Táborban gyógyuló beteg gyermekeknek és családjaiknak. A versenyt megelőző időszakban 1 439 918 Ft-ot gyűjtöttek,hatalmas köszönet érte! Többen életük első félmaratonját futották le ezen a könnyűnek egyáltalán nem mondható versenyen. Volt köztük háromgyermekes […]
  • Gyere velünk piknikezni! Kedves Élménykülönítményes Sportolók és Érdeklődők!   Egy jó hangulatú, közös piknikre várunk benneteket augusztus 30-án 18 órától a Margit-szigetre, a Nagyrétre. Ha: – érdekel az Élménykülönítmény, mert régóta kíváncsi vagy, kik azok a lila pólós futók, és mitől olyan hangos a szurkolótáboruk; – éppen most tervezed, hogy kipróbálnád magad jótékony sportolóként és szeretnél többet megtudni […]