Frissítő Hírek, érdekességek

Még soha ennyien nem futottak a Bátor Táborért!

2012. május 3.

66 sportbarát részvételével indította idei második Élménykülönítmény-akcióját a Bátor Tábor Alapítvány. A cél, hogy minél több adomány és felajánlás gyűljön össze az alapítvány június 16-án induló, daganatos és krónikusan beteg gyerekek számára szervezett nyári táboraihoz.

Az Élménykülönítmény a Bátor Tábor Alapítvány jótékonysági futóközössége, súlyos beteg gyerekek megsegítésére jött létre. 2 év alatt 72-en teljesítettek a színeiben hosszabb-rövidebb futóversenyeket, az általuk összegyűjtött összeg egészen elképesztő, 8,6 millió forint.

A nyári táborokhoz közeledve a Bátor Tábor újabb futókat toborzott. Így az Élménykülönítmény 66 új taggal vágott neki a június 10-i K&H Olimpiai maraton és félmaraton váltóra való felkészülésnek. A futók célja, hogy a verseny előtti hetekben 2,9 millió forintot összegyűjtsenek össze súlyos beteg gyerekek élményterápiás táboroztatására. Minden futó személyes adománygyűjtési célt tűzött ki maga elé, ezzel segítve a Bátor Tábor beteg gyerekekért tett erőfeszítéseit. A sportbarátok saját ismeretségi körükben a barátaik, rokonaik, munkatársaik és a környezetükben élők bevonásával szeretnék elérni a céljukat: futásuk minden kilométerét jelképes örökbefogadásra kínálják egy-kétezer forintos adományokat kérve cserébe.

A www.elmenykulonitmeny.hu oldalon bárki megismerheti őket, a céljaikat, a motivációikat és hírt kaphat a felkészülésükről. Minden futó gyűjtése egy-egy, önmagában is izgalmas történet a csellóművésztől vagy a gyártásvezetőtől kezdve a fogorvosi asszisztensen át a 15 éves gimnazistáig.

A futók nem kérnek sokat, a legtöbben egy vacsora vagy egy mozijegy árában határozták meg egy-egy kilométerük jelképes árát. A felajánlásokat szintén a www.elmenykulonitmeny.hu illetve a www.batortabor.hu/futas oldalakon lehet megtenni.

A Bátor Tábor további futók jelentkezését is várja, akik az október 7-i 27. Spar Budapest Nemzetközi Maratonon öltenék magukra az Élménykülönítmény mezét egyéni maratoni vagy váltó kategóriában. Jelentkezés: info@batortabor.huTovábbi bejegyzések:

  • Hatalmas maratonra készülünk ismét Az Élménykülönítmény népes tábora idén is ott lesz az ősz egyik legjelentősebb sporteseményén, a 32. SPAR Budapest Maraton® Fesztivál- V4 Futóhétvégén. Több mint 250 jótékony futónk áll majd rajthoz azzal a céllal, hogy futásával a Bátor Táborban gyógyuló beteg gyerekeknek segítsen. Adománygyűjtési céljuk 14,2 millió forint. Segíts Te is, hogy az embert próbáló maratoni távon […]
  • Szárnyaló Élménykülönítményesek a 32. Wizz Air Budapest Félmaratonon A szeptember 10-i budapesti Wizz Air félmaratonon 15 futónk állt rajthoz azzal a céllal, hogy gyűjtésükkel örökre szóló élményeket szerezhessenek a Bátor Táborban gyógyuló beteg gyermekeknek és családjaiknak. A versenyt megelőző időszakban 1 439 918 Ft-ot gyűjtöttek,hatalmas köszönet érte! Többen életük első félmaratonját futották le ezen a könnyűnek egyáltalán nem mondható versenyen. Volt köztük háromgyermekes […]
  • Gyere velünk piknikezni! Kedves Élménykülönítményes Sportolók és Érdeklődők!   Egy jó hangulatú, közös piknikre várunk benneteket augusztus 30-án 18 órától a Margit-szigetre, a Nagyrétre. Ha: – érdekel az Élménykülönítmény, mert régóta kíváncsi vagy, kik azok a lila pólós futók, és mitől olyan hangos a szurkolótáboruk; – éppen most tervezed, hogy kipróbálnád magad jótékony sportolóként és szeretnél többet megtudni […]