Lengyel Stella Andrea

Mesterek és tanítványok - Az úszók tizedszer fognak össze a Bátor Táborért / hosszú távú úszás

Lengyel Stella Andrea vagyok, a Debreceni Szenior Úszóklub tagja, immár negyedik éve.
Foglalkozásomat tekintve egészségügyi laboráns vagyok a Debreceni Vérellátóban (vegyész technikus).
Részt vettem már számos medencés hosszúpályás sprintversenyen (kategóriámban 9x-es szenior magyar bajnok vagyok), de hamar rájöttem, hogy nekem a hosszú táv lesz a fő profilom.
Több 12, és 24 órás medencés rendezvényen, valamint számos nyílt vízi eseményen, köztük a tavalyi Masters Világbajnokságon is indultam már. Jelenleg a medencés ultra távok 45 kilométer a rekordom, melyet 2016 decemberében Szarvason teljesítettem.

Őszintén megvallom, a január 15-i csípőprotézis műtétem óta gondolkoztam,csatlakozzak-e az idei kampányhoz (két sikeres kampányon már túl vagyok). Végül is nem tudtam aktívan sportolni már az előtt sem 2 hónapig a fájdalom és a kivizsgálások miatt.

Felmerül ilyenkor az emberben a kérdés, mivel tudnék én adományt gyűjteni? Milyen eredményt tudnék én felmutatni idén, amire az ismerőseim felfigyelnek?

A válasz egy szóban rejlik: visszatérés! És igen, rájöttem miért veszem olyan komolyan napról-napra a gyógytornát, szobabiciklizést.

Mert mihamarabb úszni szeretnék, hiszen lételemem a mozgás!

Március elején elkezdhetem a vizes alapozó-rehabilitáló edzéseket (ez még csak lubickolás lesz az elején). Szeretnék indulni a nyári nyílt vízi eseményeken is, ha ezt majd az edzettségem lehetővé teszi. Itt csak a távok teljesítése lesz a cél egyelőre, nem az időeredmény.

A lényeg pedig ezután következik, szeptemberben. Ekkor ugyanis elkezdem a felkészülést a jövő évi nagy tervemre!

Szeptembertől minden hónapban 10 napot arra fogok áldozni, hogy munka mellett annyit úszok, amennyit csak időm enged. Természetesen figyelembe veszem a fokozatos terhelés elvét, 3-5 km-rel kezdem, és hétköznap minimum 10 , hétvégén a 20 km-ig is el szeretnék jutni. Így készíteném fel a szervezetem mind mentálisan, mind fizikálisan a nagy megmérettetésre.

Csokorba fogom gyűjteni az összes eddigi versenytapasztalatomat (taktikai és technikai elemeket egyaránt) valamint úszóedzői tanulmányaim során megszerzett tudásomat, és 2019 augusztusában campingről campingre haladva 2 hét alatt part mentén körbe fogom úszni a Balatont!

Idén is tervezek indulni 12 és 24 órás medencés versenyeken, az év második felében. Ki tudja, lehet, hogy a 45 km-es medencés 24 órás rekordomat is megdöntöm!
A fájdalom már biztos nem fogja utamat állni.

Idén tanítvány pozícióra szeretnék jelentkezni, mint leglelkesebb Rentka-tanítvány! Jövőre pedig attól függ, jó szelet kapok-e :).

De ez már egy következő történet…

Adománygyűjtési cél:

150 000 HUF

Adományodat daganatos és krónikus beteg gyerekek élményterápiás táboroztatására fordítjuk. Felajánlásodat online fizetéssel, banki átutalással vagy postai csekk igénylésével is megteheted. Kattints ide!

 • Eddig gyűjtött: 8 000 HUF
Támogass!

Hírfolyam szűrése:

 • feb 14
 • DRL

  Dr. Rentka László

  3 000 Ft-tal támogatja Lengyel Stella Andrea kampányát

  Műtéted után minél gyorsabb rehabilitációt és sikeres visszatérést kíván a 'leglelkesebb Rentka-tanítvány' - nak Rentka László
 • feb 12
 • BBK

  Bankóné Bartók Katalin

  - támogatja Lengyel Stella Andrea kampányát

  Sikeres rehabilitációt és kívánom, hogy teljesüljenek a terveid!
Támogass!

Versenyek (3)

Úszók a Bátor Táborért
203 500 HUF
Bátraké a medence
132 200 HUF

Támogatóim (2)

DRL
BBK