Frissítő Hírek, érdekességek

3311 kilométert futottak a súlyos beteg gyerekekért


A 255 jótékony futó embert próbáló teljesítményével a beteg gyerekek ügyére hívta föl a környezetükben élők figyelmét. Az Élménykülönítmény tagjai közül 29 csapat váltóban teljesítette a maratoni távot.

Sikeresen célba ért többek közt a Kiscsillag zenekar is. A leghosszabb távot Leskovics Gábor, Lecsó futotta, aki a 12,3 km után is azt érezte, könnyedén futna még tovább. Nem volt ilyen könnyű helyzetben Lovasi András, aki a verseny előtt két napig betegséggel küszködött, így a vasárnapi futáson elég legyengült állapotban állt rajthoz. A zenészek a nehézségek ellenére hősiesen teljesítették a távot, és 370 ezer forintot gyűjtöttek az alapítványnak.

A maratonra vállalkozók egy része a Bátor Tábor önkéntese, akik azért álltak ki az alapítvány mellett, mert személyesen is tapasztalhatták, milyen hatással van az élményterápia a súlyosan beteg gyerekek életkedvére, önbizalmára, gyógyulásba vetett hitére. Nem véletlen, hogy a Bátor Tábor csapatában futott egy volt táborozó is. A cukorbeteg, 16 éves miskolci fiú csapattársaival hetek óta készült a versenyre, négyen együtt összesen 308 ezer forintot gyűjtöttek.

Hogy teljes legyen az élmény, a Bátor Tábor önkéntesei idén masszázzsal kedveskedtek a jótékony futóknak, hogy segítsenek helyrehozni a maraton során elfáradt izmaikat.

Az Élménykülönítmény legendás lila szurkolótábora idén is több ponton biztatta a futókat. A maratoni táv győztese, Józsa Gábor külön megemlítette őket a befutó utáni interjújában. „Idén is kiemelem a Bátor Tábor szurkolóit, félelmetesek voltak nagyon, le a kalappal előttük!”

A futással összesen 11 750 000 forintot sikerült összegyűjteniük.„Évente 850 táborozó fordul meg ingyenes élményterápiás táborainkban. Törekszünk arra, hogy mind több daganatos és krónikus beteg gyereket fogadhassunk évről évre, ehhez és a tábor fenntartásához is folyamatosan nagy szükségünk van az Élménykülönítmény által szerzett támogatásokra.” mondta Osváth Györgyi, a Bátor Tábor programfelelőse.

bt_7318_1984

További bejegyzések:

  • Fuss velünk a Vivicittán! Bár nagyon szeretünk télen is futni, képzeletben már az április 14-15-i Vivicittá rajtjára melegítünk lila pólóban az élménykülönítményes sátor előtt. Addig azonban még nagy munka vár ránk. Sok-sok futás és szívmelengető beszélgetések kitartásról, bátorságról, tenni akarásról. Csatlakozz te is hozzánk, és fuss a 33. Telekom Vivicittá Félmaratonon a Bátor Táborért. Gyűjts adományokat a versenyt megelőző […]
  • Az eddigi legjótékonyabb maratonunk A 32. SPAR Budapest Maraton Fesztivál- V4 Futóhétvége két napján több mint 300-an rajtoltak el az Élménykülönítmény lila pólójában. A jótékony egyéni maratonisták, váltó – és céges csapatok összesen 14 198 901 Forintot gyűjtöttek családjaik, ismerőseik, barátaik, kollégáik segítségével a versenyt megelőző időszakban, hogy gyűjtésükkel örökre szóló élményeket szerezhessenek a Bátor Táborban gyógyuló beteg gyermekeknek […]
  • Hatalmas maratonra készülünk ismét Az Élménykülönítmény népes tábora idén is ott lesz az ősz egyik legjelentősebb sporteseményén, a 32. SPAR Budapest Maraton® Fesztivál- V4 Futóhétvégén. Több mint 250 jótékony futónk áll majd rajthoz azzal a céllal, hogy futásával a Bátor Táborban gyógyuló beteg gyerekeknek segítsen. Adománygyűjtési céljuk 14,2 millió forint. Segíts Te is, hogy az embert próbáló maratoni távon […]