Frissítő Hírek, érdekességek

Add hozzá Élménytárunkhoz a magadét! Avagy Cimbi szemmel a 38. Lidl Balaton-átúszásról

Van egy szuper Élménykülönítményes történeted akár sportolóként, akár szurkolóként?
• Az emlékezetes pillanat, amikor elhatároztad, a Bátrakért vállalsz kihívást?
• A legjobbkor érkező pacsi, ami átlendített az utolsó kilométeren?
• A leghangosabb közös mazinga, amit valaha átéltél?
Bármilyen szép lila emléket is őrizgess, ne tartsd többet magadban!
Írd meg nekünk az elmenykulonitmeny@batortabor.hu-ra, legyen a Te történeted Élménytárunk következő darabja!
Olvassátok most Zsófi sorat a 38. Lidl Balaton-átúszásról!
Még sötét volt odakint, mikor a reggeli kávémat iszogattam, és hűs levegő áradt be a nyitott ajtón. Koránkelő vagyok, de egy hosszú hét után szombaton hajnalban kelni még nekem is – hogy is kell ezt szépen mondani? – kihívás.
Najó, de felvehetem végre a lilapólót, meg a lilazoknit. És a lilazokni pontosan ÉKlila! És a kétféle körömlakk, amivel tegnap a körmömet festettem ki, pontosan ÉKlila! A világos a régilila, a sötét meg az újlila. AmúgymindenlilaÉKlila! És van-e még ember rajtam kívül, aki (annyiszormondtakihogylilahogyrájötthogyezegytökhülyeszó és) ezen lila apróságoktól rögtön jókedvvel indul útnak egy hosszú hét után szombaton 5.15-kor.
Reggel a buszon meg a péntek esti mulatozás után hazafelé tántorgó fiatalságból áradó alkoholtól párás levegőben még a kötelező maszkviselésért is hálás lesz az ember.
Gyülekező. Lilapólósok. Barátok, cimbitársak, bemutatkozások. (Teisnyíregyházi? Énismajdnem! Hogymármegintmindigmindenholottvagyunk!) Beszállás a Vivaróba. Indulósszelfi. Persze a városból még ki se értünk, de már jómagyarok módjára mindenki szenvicset tolt az arcába. Meg palacsintát. Kér valaki pogácsát? Csacsogás, nevetgélés, maxhangerős tábortáncdalos tízmásodpercek, bétés sztorik. Megérkezés, kipakolás, beachflagszerelés. Nekemiskellbétéstetkó. Megékásis. Lehetkettő?
Szurkolás vízibicikliről. Egy lila vízibicikliről. Fürdőruci, lila póló, a szikrázó napsütésben testedlelked olvadozik. A lila vízibicikli a Balaton türkizkék fényében úszik, víz csobogásának hangja hűsít, szél érinti arcodat megváltó kedvességgel és suhan tova kósza tincseid között. Kitárod a karod, magadba szívod a nyári levegőt és a pompom papírszálainak szélben táncoló dallamát hallgatod. Szabad vagy. A kék ég tövében komótosan ücsörgő hegyek ölelik körbe világodat és a lágy hullámokban ringatózó vitorlások között vész el a tekinteted. S bár a távolban úszó sapkák színét alig látod, mégis időnként hangos hajrázásba kezdesz remélve, hogy meghallják a biztatást. Hogy tudják, hogy itt vagyunk velük. Hogy tudják, hogy mily sokaknak jelentenek sokat ezek a karcsapások. És hogy most ők a mi (lila) hőseink.
Szurkolás a vízbenálldogálva. Lilapólóban. Sorfalat áll egy csapat lilapólós ember a mellkasig érő vízben, van náluk néhány kereplő. És időnként hangos hajrázásba kezdenek, hogy hátha arra úszik egy lilasapkás, aki hallja. Amikor meg nem hangoskodnak épp, akkor találgatják, hogy: Azottegylila? Hol? Hátott! Aznemislila! DelilacsaknemÉKlila! Szerintemazrózsaszín! Aznemszürke? Namindegyszurkoljunkhátha.
De mikor végre arra úszik egy igazi ÉKlila. Igazi eufória.
És miért imádom annyira a lilát?
A mosolyokért.
A fáradt, mégis hálás mosolyokért, hogy értük vagyunk ott, míg önmagukkal küzdenek. Nem csak magukért. A Bátrakért. És végső soron, értünk is. Mert nem lehet nem giccsesen leírni, hogy mit jelent nekünk a Bátor Tábor. És a táborral együtt az Élménykülönítmény. Dodit idézve: “mihelyst belépek a Bátor Tábor kapuján, azonnal alakot öltenek a kilométereitek…ott vagyok igazán otthon, ott töltődöm fel a táborozók nevetéséből, az élményeikből, a sikereikből.”
A Bátor Tábor a részünk. Az otthonunk.
És a nemlila mosolyokat is imádom.
Mert nem tudják kik vagyunk, nem tudják miért vagyunk ott, mégis szeretik, hogy őrültek vagyunk. Mégis visszamosolyognak. És imádom, hogy zavarba jönnek és furán néznek ránk, mégis megköszönik a szurkolást és nevetnek.
És imádom, hogy a néni leveszi a sapkát, körbefordul magán, majd megkérdezi: Ti most kinek szurkoltok? Hát például Neked! Nekem? Komolyan? Megőrül velünk egy pillanatra, ugrálva csapkodja a vizet és nevet. Nevetnek körülötte. És mi is nevetünk.
Mert ebben a világban a mosolynak ereje van. Az én világomban. És ereje van a színeknek.
És tökéletes nap ebben a világban az, amikor önfeledten tudsz önmagad lenni.
Amikor kicsit sem érzed magad tökéletesnek, mégis mosolyogsz.
És visszamosolyognak.
zsófi

További bejegyzések:

  • Add hozzá Élménytárunkhoz a magadét! Van egy szuper Élménykülönítményes történeted akár sportolóként, akár szurkolóként? • Az emlékezetes pillanat, amikor elhatároztad, a Bátrakért vállalsz kihívást? • A legjobbkor érkező pacsi, ami átlendített az utolsó kilométeren? • A leghangosabb közös mazinga, amit valaha átéltél? Bármilyen szép lila emléket is őrizgess, ne tartsd többet magadban!  Írd meg nekünk az elmenykulonitmeny@batortabor.hu-ra, legyen a Te […]
  • Mi történt mostanság az Élménykülönítménynél?   Aki adott egy ötöst az Bátor! Az Élménykülönítmény Adj egy ötöst a Bátrakért! elnevezésű rendhagyó kampánya április 28-án indult virtuálisan útjára, hogy pacsis képekkel és lila pólókkal kösse össze a különböző facebook és instagram profilokat. Büszkék vagyunk a kezdeményezésben részt vevő 120 emberre, aki az 5 kilométeres távot teljesítve több mint 600.000 Ft-ot gyűjtött […]
  • Add hozzá Élménytárunkhoz a magadét! Van egy szuper Élménykülönítményes történeted akár sportolóként, akár szurkolóként? • Az emlékezetes pillanat, amikor elhatároztad, a Bátrakért vállalsz kihívást?  • A legjobbkor érkező pacsi, ami átlendített az utolsó kilométeren?  • A leghangosabb közös mazinga, amit valaha átéltél? Bármilyen szép lila emléket is őrizgess, ne tartsd többet magadban!  Írd meg nekünk az elmenykulonitmeny@batortabor.hu-ra, legyen a Te […]