Frissítő Hírek, érdekességek

Egy igazán Bátor maraton

Vasárnap, október 9-én, 275 lilapólós jótékony futó mondott igent a 31. SPAR Budapest Maraton® kihívására és hódította meg Budapest utcáit az Élménykülönítmény színeiben. Futásukkal a súlyosan beteg gyermekek gyógyulását segítő Bátor Tábornak gyűjtenek adományokat. A 94-szeres magyar válogatott futballista, Juhász Roland és a híres zenész, Szabó Balázs is rajthoz álltak.


 

De kik a jótékony futók és mi motiválta őket? Van közöttük volt táborozó, aki harmadszorra indult hasonló versenyen és gyűjtött támogatást sorstársainak. Több lilapólós nemcsak a futópályán, hanem cimboraként (így hívják a Bátor Tábor önkénteseit) is bekapcsolódott már az alapítvány munkájába. Van olyan induló, akinek a családjában hagyomány a jótékonysági futás, hiszen mindegyik testvére vállalt korábban hasonló kihívást a Bátor Táborért. Több céges csapat állt rajthoz, hogy közösen tegyenek egy jó ügyért, miközben összekovácsolódtak és a vállalatuk imázsa is épült. Voltak, akik azért futottak, mert örülnek, hogy ők egészségesek és szeretnének segíteni a kevésbé szerencséseken. Tehát a kihívást vállalók motivációja ezerféle – érintettség, elhivatottság, közösségi élmény, segíteni akarás – de a cél közös: sporttal felhívni a figyelmet a jótékonyság és az adakozás fontosságára, ami minden mai modern társadalom ismérve.
 

Szabó Balázs élete első maratonját teljesítette vasárnap. Így mesélt élményeiről:

„Ez egy közös futás volt, hihetetlen élményként éltem meg a szurkolást, a támogatást. A holtpontokon az járt a fejemben, hogy csak nem félni, csak nem megijedni, hanem menni előre! A szurkolók gyakorlatilag végigkísértek az úton, nagyon jó érzés volt látni, átélni, amikor neked szurkolnak és hogy annyira odafigyelnek, ezért mindig próbáltam odaszaladni hozzájuk és pacsizni velük,  mert az felér ilyenkor egy öleléssel.”

Arra, hogy miért érdemes jótékony futóvá válni, így válaszolt: 

„A felkészülési időszak nem csak testi, de lelki túra is, és ha van egy cél, ami plusz jelentést kap azáltal, hogy már nem csak magadról, hanem másokról is szól, az nagyon sok erőt ad.  Látva, hogy milyen sokan álltak tegnap rajthoz jótékony futóként megerősített abban, hogy jó élni és benne lenni ebben a világban.”

Juhász Roland kislányával ért célba és később így nyilatkozott:

„Nem is gondoltam volna, hogy ilyen fantasztikus élmény lesz a futás. A Bátor Tábor szurkolói hatalmas energiát adtak és már azt tervezem, hogy legközelebb a félmaratoni távot teljesítem az Élménykülönítmény színeiben.”

A futók közös adománygyűjtési célja közel 12 millió forint, melynek eddig 74%-a gyűlt össze, de még lehet támogatni őket. Ez óriási segítség a Bátor Tábornak, hiszen az idei évben várt több mint 1000 táborozó élményeinek megvalósulásához nagy szükség van a támogatásokra.

További információ: http://elmenykulonitmeny.dev/esemeny?kid=82 és www.batortabor.hu

bt_4930_9325

További bejegyzések:

  • Fuss velünk a Vivicittán! Bár nagyon szeretünk télen is futni, képzeletben már az április 14-15-i Vivicittá rajtjára melegítünk lila pólóban az élménykülönítményes sátor előtt. Addig azonban még nagy munka vár ránk. Sok-sok futás és szívmelengető beszélgetések kitartásról, bátorságról, tenni akarásról. Csatlakozz te is hozzánk, és fuss a 33. Telekom Vivicittá Félmaratonon a Bátor Táborért. Gyűjts adományokat a versenyt megelőző […]
  • Az eddigi legjótékonyabb maratonunk A 32. SPAR Budapest Maraton Fesztivál- V4 Futóhétvége két napján több mint 300-an rajtoltak el az Élménykülönítmény lila pólójában. A jótékony egyéni maratonisták, váltó – és céges csapatok összesen 14 198 901 Forintot gyűjtöttek családjaik, ismerőseik, barátaik, kollégáik segítségével a versenyt megelőző időszakban, hogy gyűjtésükkel örökre szóló élményeket szerezhessenek a Bátor Táborban gyógyuló beteg gyermekeknek […]
  • Hatalmas maratonra készülünk ismét Az Élménykülönítmény népes tábora idén is ott lesz az ősz egyik legjelentősebb sporteseményén, a 32. SPAR Budapest Maraton® Fesztivál- V4 Futóhétvégén. Több mint 250 jótékony futónk áll majd rajthoz azzal a céllal, hogy futásával a Bátor Táborban gyógyuló beteg gyerekeknek segítsen. Adománygyűjtési céljuk 14,2 millió forint. Segíts Te is, hogy az embert próbáló maratoni távon […]