Frissítő Hírek, érdekességek

Élménykülönítmény a tavasz legnagyobb futóversenyén

Az idei első budapesti versenyünkön sok jó hírnek örülhettünk. Hiszen a debreceni télies versenyünk után, a Vivicittán igazán tavaszi időben futhattak jótékony sportolóink. A jó idő nagyszerű eredményekkel párosult: Az Élménykülönítmény futói ezúttal 1 308 000 forint adományt gyűjtöttek a Bátor Táborban gyógyuló súlyos beteg gyerekek számára. Adománygyűjtési tervüket ilyen módon 109%-on teljesítették!
 

„Kimondhatatlan hálával tartozunk minden jótékony sportolónknak, hogy teljesítményükkel hozzájárultak daganatos, hemofíliás, krónikus ízületi gyulladásban szenvedő gyerekek gyógyulásához. És persze nagy-nagy köszönet jár mindenkinek, aki adománnyal segítette őket, valamint a szurkolótáborunknak, akik lelkes ’Hajrá, Bátor Tábor’ kiáltásokkal inspirálták őket” – mondta el Osváth Györgyi, az Élménykülönítmény programfelelőse.

 

Az Élménykülönítmény, a Bátor Tábor Alapítvány jótékonysági sportközössége, súlyos beteg gyerekek megsegítésére jött létre Magyarországon. Egyénileg vagy csapatban maratoni és félmaratoni futásokon, hosszútávú kerékpár- és triatlonversenyeken indulnak. Embert próbáló teljesítményükkel a beteg gyerekek ügyére szeretnék felhívni a környezetükben élők figyelmét. Közös segítségnyújtásra hívják a barátaikat, hozzátartozóikat, munkatársaikat: jelképes örökbefogadásra kínálják nekik a versenyeken és a felkészülések során megtett kilométereinket.
 

A Bátor Tábor jótékony sportközössége már második alkalommal vett részt a Vivicittán, és az élménykülönítményesek mostani nyolctagú csapata ugyanolyan elköteleződéssel és lelkesedéssel rótta a kilométereket, mint „elődei”: 
 

„Hatalmas élmény volt számomra, pláne, mint futásban zöldfülű számára. Jó volt Titeket személyesen is megismerni, és tudni, hogy egy csapatban ’evezünk’. A szurkolás, a biztató szavak, jó tanácsok, pacsik, de akár csak futás közbeni mosolygós egymásra pillantások is sokat segítettek! Szeretem az ilyen napokat, mikor azzal az érzéssel dőlök este az ágyba, hogy: na, ma is érdemes volt felkelni!” – számolt be élményeiről jótékony futónk, Cserepes Erika.
 

Az Élménykülönítmény vidám közösségébe folyamatosan várják a sportolók jelentkezését az elmenykulonitmeny@batortabor.hu email címen.

bt_7378_2049

További bejegyzések:

  • Fuss velünk a Vivicittán! Bár nagyon szeretünk télen is futni, képzeletben már az április 14-15-i Vivicittá rajtjára melegítünk lila pólóban az élménykülönítményes sátor előtt. Addig azonban még nagy munka vár ránk. Sok-sok futás és szívmelengető beszélgetések kitartásról, bátorságról, tenni akarásról. Csatlakozz te is hozzánk, és fuss a 33. Telekom Vivicittá Félmaratonon a Bátor Táborért. Gyűjts adományokat a versenyt megelőző […]
  • Az eddigi legjótékonyabb maratonunk A 32. SPAR Budapest Maraton Fesztivál- V4 Futóhétvége két napján több mint 300-an rajtoltak el az Élménykülönítmény lila pólójában. A jótékony egyéni maratonisták, váltó – és céges csapatok összesen 14 198 901 Forintot gyűjtöttek családjaik, ismerőseik, barátaik, kollégáik segítségével a versenyt megelőző időszakban, hogy gyűjtésükkel örökre szóló élményeket szerezhessenek a Bátor Táborban gyógyuló beteg gyermekeknek […]
  • Hatalmas maratonra készülünk ismét Az Élménykülönítmény népes tábora idén is ott lesz az ősz egyik legjelentősebb sporteseményén, a 32. SPAR Budapest Maraton® Fesztivál- V4 Futóhétvégén. Több mint 250 jótékony futónk áll majd rajthoz azzal a céllal, hogy futásával a Bátor Táborban gyógyuló beteg gyerekeknek segítsen. Adománygyűjtési céljuk 14,2 millió forint. Segíts Te is, hogy az embert próbáló maratoni távon […]