Tekerd Jobbra a Hankookkal! Blogbejegyzések

Biztonságos bringázás – 15 000 kilométer után is

Hatalmas öröm, hogy csupán egy hónap alatt elértük a 15000. kilométert – külön büszkeség, hogy ezt baleset nélkül sikerült megtennünk. Bár a kerékpározáshoz nem szükséges jogosítvány vagy KRESZ-vizsga, a biztonságos közlekedéshez elengedhetetlen a szabályok ismerete és betartása.

Az alábbiakra érdemes odafigyelnünk kilométergyűjtés közben is:

  1. Rendszeresen ellenőrizzük a kerékpárok műszaki állapotát! Akár egy meglazult fék is komolyabb sérülésekhez vezethet.
  2. Legyünk láthatók és óvjuk magunkat! A KRESZ is előírja a csengő, az első és hátsó lámpák meglétét a biciklin, és ne feledjük: a gyermekek számára kötelező, a felnőtteknek ajánlott a bukósisak viselete.
  3. Mindig legyünk éberek és figyeljünk oda egymásra! A biztonságos közlekedés alappillére a koncentráció és az elővigyázatosság.

+ Ha a nyári kánikulában tekerünk, mindig hidratáljunk, készüljünk elegendő folyadékkal az útra. Bőrünket védjük naptejjel, valamint 11 és 15 óra között inkább árnyékos útvonalakat válasszunk a bringázáshoz.

Minden megvan a tekeréshez? Akkor indítsd el a kilométerszámlálót, hiszen most a Bátor Tábort is támogathatod a biciklizéssel: https://elmenykulonitmeny.hu/esemenyek/tekerd-jobbra/Tekerd Jobbra a Hankookkal!

Tekerd Jobbra a Hankookkal!
biciklizés
Támogass!