Varga J. Richárd Blogbejegyzések

2019.07.23

23. July. Egersund – Sogndalstrand – Kirkehamn Bobilpark/Hidra

50,46km 1710km/4600km
⬇️🇭🇺

Today I woke up twice… First at 2:00 in the morning, because 1 tentpole broke again…
Second time around 4:30 when ca. 30 sheeps with bells in the neck come running to my campsite.
It was really foggy in the morning… I took time to repair the tentpoles, but the weather didn’t changed.. The forecast didnt told anything about fog. So I tought, it’s only in the fjord..
I started to paddle and when I reached the open sea, it was more clear… I didn’t had easy conditions today.. Big swells reflected from the rocks made it full Chaos… and suddey the fog came back… It was mystic and horroristic the same time… And i got seasick. After 25km I had to stop and make a break.
Than other 25 km left to Kirkehamn, where I put up the tent at the Caravan park.. I got shower, and washed clothes.. and I got invitation for dinner by Henning and his wife and daughter,and we spoke a lot about traveling and Norway.

Ma 2x keltem. Először hajnal 2-kor, arra hogy ismét eltört egy sátorrúd… Másodszor pedog 4:30-körül,amikor egy birkanyáj kolompolva lerohanta a táborhelyem.
Elég ködös volt a reggel… Időhúzáskent mehjavítottam a rudakat, de az idő csak nem változott. Az előrejelzés nem említett ködöt, gondoltam csak a fjordba húzódott be ezért evezni kezdtem… mire a nyílt vizhez értem, már sokkal tisztább volt.
Nem mondhatnám kedvezőnek a mai viszonyokat… A sziklafalakról visszavert hullámok kàoszossá tették a terepet.. Aztán visszajött a köd is… Misztikus és félelmetes is volt egyben… Ráadásul tengeribeteggé tett. 25km után szünetet kellett tartsak. Aztán még 25km Kirkehamnig, ahol a lakókocsi park mellett vertem fel a sátrat.. Zuhanyoztam, mostam is… És vacsorameghivást kaptam Henningtől és családjától. Aztán sokat beszéltünk az utazásról, Norvégiáról.

 

Photos:

23. July. Egersund – Sogndalstrand – Kirkehamn Bobilpark/Hidra50,46km 1710km/4600km⬇️🇭🇺Today I woke up twice……

Közzétette: Endurance Mission – Paddling Upstream – 2019. július 23., kedd

Adobe_20190723_234105