Varga J. Richárd Blogbejegyzések

2019.10.25

Photos from The last Main-Danube channel kms, and Kelheim at the Danube .Fotók a Duna-Majna-csatorna utolsó km-eiről, Kelheimről a Duna mentén.

Közzétette: Endurance Mission – Paddling Upstream – 2019. október 25., péntek

 

Oct. 25. 154, 7 MDK-km – Kelheim (MDK-km 170, / D-km 2411, 7) – River Danube upstream until Kelheim Kanu Club. (D-km 2415)

20,46km 4487km / 5000km

 

I had a fantastic day, finished the Main-Danube channel, and I can say I’m at home! I’m on my home river Danube. I paddled few km upstream to the Kanu Club, where I could take a shower and leave my kayak until I met my friend Gábor from my home place. We went around in the city, watching the Liberation Hall and the valley of the Danube. Drove to the Monastry, there is the oldest beer brewery on the world.

I’ll paddle tomorrow to this amazing canyon and monastery of Weltenburg.

Photos comming later.

P. S. I forgot to tell, I found a second bottle post at the channel, just 1km from the Danube. Still not opened.. I guess on sunday, when I take a day off, I’ll check both. 🤣

 

Fantasztikus napom volt, befejeztem a Majna-Duna csatornát, és elmondhatom, hogy otthon vagyok! Már a Dunán vagyok. Néhány km-t felfelé eveztem a Kanu Club-hoz, ahol zuhanyozhattam, és otthagyhattam a kajakomat, amíg találkoztam Gábor haverommal a szülőfalumból. Körbekerültünk a városban, megnéztük a Felszabadulás csarnokot és onnan a Duna-völgyet . A kolostorhoz vezettünk, ott van a világ legrégebbi sörfőzdéje. Igaz hogy épp bezártak, de elvitelre még vehettünk pár üveggel.

Holnap felevezek ebbe a csodálatos kanyonba a kolostorhoz Weltenburgba.

Fotók később.

 

U. I. Elfelejtettem megemliteni. Találtam egy második palackpostát a csatornán,1km távolságra a Dunánól. Még nem bontottam ki. Valószínűleg vasárnap “kiveszek” egy napot és megnézem mindkettőt. 🤣