2019 február

Januárban elhatároztam, hogy minden hónapban 100 km-t futok. Akkor ezt sikerült is teljesítenem, viszont a február sajnos nem úgy alakult, ahogy azt terveztem. 10-éig 47 km-t futottam, akkor sima ügynek tűnt a 100, viszont ezután úgy ledöntött a lábamról az influenza, hogy a hónapban már nem tudtam futni. Tegnap, 3 hét kihagyás után, még kicsit köhögve elindultam egy nagyon lassú hosszúra. Kicsit talán sok volt ez így kezdésnek, nem terveztem rögtön ilyen távot futni, de összességében nagyon jól esett. A mért tempó (7:26/km) nem reális, hiszen az órám mért 11 perc körüli km-eket is (amikor valamiért meg kellett állni, nem stoppoltam le az órát), de így is sokkal lassabban futottam, mint általában szoktam. Hiába, 3 hét kihagyás nem múlik el nyomtalanul :( De bizakodó vagyok, hogy most már nem lesz több betegség, és jöhetnek a rendszeres futások és a 100 km-es hónapok :)

More blog posts

Runiversary <3

Február 10-én volt 1 éve, hogy futok. Eleinte 800 méterekkel kezdtem, az elsőbe kb bele akartam halni ? És hogy mi történt ebben az évben? 6 futóverseny, ezen belül 2 félmaraton, összességében 807 km futás, egy szétfutott futócipő és 13 elhagyott kg ... és a java még csak most következik ? És mi mással is ünnepelhettem volna ezt, mint egy hosszú futással? Az eddigi leghosszabb távom 21 km volt. De csak idáig, ugyanis helló 25 km, üdvözöllek titeket új kihívások, hogy egy hatalmas álom megvalósuljon idén ?

2019 január

Év elején elhatároztam, hogy még az eddiginél is rendszeresebben fogok futni. Hogy mit is takar ez egészen pontosan? 2018 tavaszán, amikor már 7-10 km futásnál jártam, elkezdtem rendszerezetten futni, ami 1 vagy 2 rövidebb hétközbeni futást és egy hosszabb vasárnapit jelentett. Idén úgy döntöttem, hogy még szigorúbb keretek közé szorítom magam, és havonta 100 km-t fogok futni. Első blikkre nagyjából lehetetlennek tűnt, még engem is megijesztett a szám, pedig ez saját elhatározás volt. De amikor fejben lebontottam ezt edzésekre, akkor rájöttem, hogy ez tulajdonképpen heti 30 km átlagban, ...