Széles Laura Blog posts

Bükki Kihívàs éjszakai teljesítménytúra 30 km-en

Novemberben kicsit eltettük a bakancsokat és futócipöket,hogy elkezdödjön a regenerálódás. Az Achillesemre nagyon ráfért,sajnos a szezon utolsó két túrájának vége már fájdalommal teli volt. 2.5hónap pihenöt (snowboardozni és edzeni persze elmentem,mert ugye nehéz a nyugton maradás) adtam magamnak aztán gondoltam miért is ne próbáljak ki egy éjszakai túrát?

Február màsodik hétvégéjén rendezték meg a Bükki kihívàs nevezetü teljesítménytùrát,aminek 30-as távjàra már a nevezès kezdetekor be is neveztem. Két óra alatt fogytak el a helyek. Szerencsére egy edzötársamat is ilyen elvetemült gondolatok szálltàk meg így volt társam is!

Szombat este indultunk a havas,jeges meredek tùrára. A terep sajnos – nem sajnos ismerös volt a nyári 50 km-es túra után,így legalább a sötétben tudtam mi következik. Kellett a csúszàsgátló is mert a meredek hegyen egyszerüen kèptelenség volt felmàszni…

voltak holtpontok,de szerencsére pont ez a hétvége volt az,amikor 9-10fok volt,így pulóverben mentünk végig,fázni egyáltalàn nem fàztunk. A làbam is jól bírta,az Achillesem meg sem érezte. Jót tett a pihenö. Szerencsére idöben beèrtünk. Jó élmény volt kicsit éjszaka is túràzni(ugyan a Galyavár meredeken is kellett már de nem ilyen hosszan).

3D339A13-A2B1-41C8-9DD1-9B91F8ADEC29

Széles Laura

GAZELLES

Kinizsi 100 Hiking
hiking
Donate now!