Hansel Veronika Blogbejegyzések

Megvan az az érzés…

Megvan az az érzés, amikor némi kihagyás után a versenyen elhazngzik a “mi csak 8 km-t futunk” mondat? És a totál bepiupult válasz?
Na, így mentünk neki a Szufla futásnak. Nagyon meleg volt, a pálya – mire mi rajtoltunk – teljesen poros. Nem mondom, hogy a legjobb visszatérő terep. Nagyon megszenvedtem, a melegtől a pulzusom az egekben volt az első perctől. Gyakorlatilag totyogtunk végig, nem is futottunk szinte – legalábbis a szintidő ezt mutatta, én persze úgy éreztem, mint aki lohol és lohol.
Egyébként a verseny maga zseniális volt. A szervezés profi, 2 frissítőpont a körön, olyan alaposan felszerelve, hogy leesett az állam. Nyilván az 52km-es táv miatt, de hát mégis! A melegre való tekintettel kivonultak a helyi önkéntes tűzoltók is, még a polgárőrség is vizet osztott. A célnál dinnye, víz, szörp, vitaminok, meleg étel és palacsinta.
A futásomat Máté órájával mértük, hogy az eredményeket oda tudjuk adni Barbinak egy rapid felkészítő elkészítéséhez…

Megvan az az érzés, amikor azt mondják, hogy ezt most nem javasoljuk? Nem azért, mert ne lennél rá képes, hanem mert féltünk. A lesérüléstől, a kudarctól. Magas a pulzusom. Nem biztos, hogy fizikailag kész vagyok.

És az az érzés megvan, amikor megmondod, hogy DE! Rajthoz fogok állni. Ez nem dac, hanem lelkiismereti kérdés. Sokkal nagyobb kudarc lenne, ha meg sem próbálnám. aztán amikor az a válasz jön, hogy oké Vera, akkor azt fogjuk csinálni, hogy…
A legjobb érzés. Amikor hiába kételkednek, hiába aggódnak, megtesznek mindent, hogy segítsenek. Felemel.

Úgyhogy most a rapid edzéstervem alapján csinálom a felkészülést a maradék időben. Szépen gyűjtögetem a kilométereket, edzem magam a meleghez, a reggeli evéshez, az alapos nyújtáshoz.

Megfogadtam, hogy mindent meg fogok tenni, és ehhez tartom is magam. Az a cél, hogy nyugodt lelkiismerettel álljak rajthoz. Azzal a tudattal, hogy a körülményekhez képest megtettem mindent, ami tőlem telt. Hálával azoknak, akik nem kételkednek, hanem mellettem állnak, támogatnak, segítenek. Bárhogy lesz is majd.

#segítsünkegyüttéleteketváltoztatni

20170805_10264020170805_10270620170805_115509

Hansel Veronika

32. Wizz Air Budapest Félmaraton
Egyéni félmaraton
Támogass!