Babakocsival a Vivicittan

Utolso blogbejegyzés itt, átköltöztem :) https://korunner.cafeblog.hu/2019/04/15/babakocsival-a-vivicittan/ Hajrá Bátor tábor! korunner.cafeblog.hu alatt vagy Koramaraton néven megtalaltok.  

2019re az első kitűzött cél teljesítve

Rég írtam, de ez nem azt jelenti, hogy nem futok. Szépen követem az edzéstervet és ma végre sikerült fél órán belül hozni az 5 kilométert. Nagyon boldog vagyok ? Következő cél az egy órán belüli 10es.

Küzdelmes

A mai futás nagyon küzdelmes volt. Szél, sár, makrancos kutya. De mindenki túlélte! Az áldozatnak kiszemelt struccok és birkák is. :D

Strandszezon megnyitva

Hihetetlen, hogy egy hete még a jégen kellett küzdeni, most meg már 16fok van és pólóban lehet futni. Gonzoval együtt futottuk le az előírt 6km.t, én kényelmes tempóban ő pedig sok sok sprinttel. A futás végén persze nem bírta ki, hogy ne csobbanjon egyet a Tiszában, ezzel megnyitva a 2019es strandszezont.

Antifutóból inspiráció

Azt hiszem nem írtam még, hogy én és a futás nagyon nem voltunk kibékülve. Nem túlzás azt mondani, hogy uuuuutáltam futni. Kiszuszogósodtam, szúrt az oldalam, magyarán semmi sikerélményt nem nyújtott. Aztán jött Sára.... mivel szerettem volna baba mellett is sportolni, jártam baba-mama tornára és kangára is vele, de valahogy nem volt elég, így kezdődött a barátkozás a babakocsis futással. Azóta pár km.t beletettem a lábaimba és a kerekekbe és lett profi futókocsi is. Csatlakoztam szuper futós csoportokhoz facebookon és így lettem egy napig inspiráció. A múlt hét pénteki havas, jeges, ...

Havas tavas, jeges utas

Mára 5km volt előírva kényelmes tempóban, még jó, mert időnként úgy éreztem, ha nem kapaszkodhatnék a babakocsiba dobnék egy hátast. Semmi iramfutás nem volt a jégen, de esés sem. :)

Szülinapos

Ma egy éves Tomi ? Reggel gyerekorvos, 2 szuri, státuszolás, haza, babakocsiba be és futás. Mentünk erdőben, mellék utcákban, az iramfutás miatt bicikliúton is. Edzésterv első napja pipa, amire büszke vagyok, hogy sikerült tartani az előírt tempót az iramszakaszokon. A karom jól elfáradt, volt, hogy két kézzel kellett tolni a kocsit, de gyönyörű volt a havas táj.

Miért jó lomhának lenni?

A válasz nagyon egyszerű :D viszonylag könnyű megdönteni a saját rekordodat. Futópados futás volt, a táv maradt 6km, de az időből sikerült faragnom. A végére persze fújtattam, mint egy gőzmozdony, kicsit sajnáltam is a mellettem futót, hogy hallgatnia kell a hörgésem. Tegnap emailben kaptam egy 4 hetes edzéstervet rám szabva, kedden kezdek és heti 4 futást vállaltam be, ami igazán érdekel, hogy az iramfutást hogy oldom meg babakocsival, de a thule biztos nem hagy cserben, majd siklik előttem én meg szuszogok utána.

Egy újabb pb

Nem sok kedvem volt nekiindulni, bár végre szárazak az utak, de az erős szél demotiváló volt, a végén azért csak elmentünk. Sokat nyom a latba, hogy Tomi imád a kocsiban aludni, kb. 2x annyit alszik így, mintha kiságyba tenném. 6km.t futottunk és az első 2 6p alatt ment, aztán kicsit lelassultunk, 5k az 32perc körül volt, sajnos a köridőket nem fogom megtudni, mert megzuhant a futós app, de legalább így lett egy menő végeredményem ?

Egyéni legjobb

Tegnap miután hazaértünk Pestről még elmentem futni egyet terembe. Elég fáradt voltam így úgy terveztem, hogy kipróbálom az endurance programot a gépen ahelyett hogy 6perceseket futnék. Mikor 0.8al indult a gép és egy perc után is még csak 1km/h volt a tempó ráhagytam és inkább elkezdtem a 6os km.eket nyomni. Meglepően jól ment, így a végére még rá is gyorsítottam, egyéni legjobbat produkálva. :)

Locs-pocs locsi-pocs

Ma a vizek városában éreztem magam. Folyamatosan pocsolyákat kellett kerülgetni és az olvadt latyakos hóban gázolni, de sütött a nap, így kárpótolva voltunk. Csináltam előtte utána képet, hogy legyen olyan is ahol nyitva van még Tomi szeme.

Az új év első hete

A héten egyszer futottam a Thuléval (pénteken) és egyszer teremben (vasárnap). Alapvetően a pados futást a tempóm javítására találtam ki, mert meglehetősen ráférne ?Örülök, mert vasárnap sikerült 6km.t 6 percesekkel futni, a cél az lenne, hogy hosszú távon is menjen a tempó. Összesen 10km.t futottam a héten, ami egyrészt nem sok, másrészt egy éve ilyenkor még 24 órából 23at feküdni kellett szóval ahhoz képest egész hard core nyomtam ? Kitaláltam, hogy megpróbálok minden héten többet futni, mint az előző héten, kíváncsi leszek, hogy meddig bírom tartani. A másik amit idén szeretnék az ...

2019 első futása

Most, hogy véget értek az ünnepek és újra itthon végre jutott idő egy rövid futira. Nem akartam sokat menni, mert Tomi kicsit taknyos és igaz, hogy ő bundazsákban alszik, sőt menetszél ellen is védve van, de a hidegben fél óra szerintem elég neki. A lényeg, hogy a kocsi tökéletes!!! :) Pedig félterepre vittem, de szinte megy magától. Alig várom, hogy picit viduljon az idő és egy hosszabb útra is elmehessünk.

Thule egyenesben

Végre jutott idő beállítani a kocsi úttartását. Nem rocket science de elég macerás volt állítani a csavarokon (első kereket le kell szedni,hogy hozzá lehessen férni) kivinni az útra tesztelni, vissza, újabb állítgatás, újabb teszt de úgy néz ki végre egyenesben, kár, hogy idén már nem tudom hosszabb távon tesztelni,mert holnap vendégeink lesznek, aztán pedig utazunk el. Majd jövőre :)

Ünnepre hangolódva

Ma gyönyörű nap volt, ideális futóidő. Reggeli után beraktam a kutyát a kocsiba és elmentünk az egyik kedvenc helyemre a Gergő ligethez egy laza 8km.es futásra. A havas út miatt kb 2 km után átázott cipőben nyomtam és helyenként nagyon le kellett lassítani,hogy ne csússzak el. Lehet beruházok majd egy terepcipőre is később, abban könnyebben ment volna a futás. Mivel a szintidő egyelőre nem igazán érdekel, így igazi örömfuti volt a mai, remélem jövőre is sok ilyen lesz.

Kifogások napja

A terv az volt, hogy ha tegnap felavattuk a kicsivel a futóbabakocsit, akkor ma a nagy azzal megy bölcsibe, de elmaradt több okból is. Elaludtunk, köd volt, -6 fok és az úttartást még nem állítottam be. Kifogás mindig van, ha nincs olyan nagy kedvem futni. :D Este azért elmegyek terembe futni, habár roppant unalmas lesz a szauna a végén kárpótol majd.

Első Thule futás

Pénteken indítottam útjára a gyűjtést, vasárnap vettem meg a kocsit amivel futni szeretnék az áprilisi versenyen és ma (kedden) futottam először vele. Picit balra húz még, állítani kell rajta, egyébként pille könnyű kocsi, repül szinte magától. A kicsi pedig szeretni fogja, kb 500m után már aludt is.