Lakner Melinda Blog posts

Célba értem, ráadásul duplán – egy eredményes nap margójára

Ma reggel 5:30-kor csörgött az ébresztő, de kellett egy kis nyújtózás még, hogy kibújjak a paplan alól. Mégiscsak szombat van. De nem forgolódtam sokáig, mert készülni és indulni kellett, nem húzhattam az időt. Ha már eldöntöttem, hogy megyek, akkor csak vis maior esetek tarthatnak fel.

Szóval kikászálódtam az ágyból, a fagyasztóból előkotortam egy szelet kenyeret a reggelihez, és kitettem, hogy olvadjon fel, mire minden mással elkészülök. Tisztálkodás, öltözés, még a táskákba bepakolni, ami kell, igazolványok, bérlet, jegy, egyéb papírok ellenőrzése, telefonok feltöltve… a kenyér pedig szépen felolvadt, ahogy az lenni szokott, mint hogyha akkor vettem volna frissen a pékségben, egy gyors reggeli, és indulás.

Elsőként az Örs vezér térre kellett kiérnem, mert mentem Gödöllőre, a HÉV bizonyult a legjobb választásnak a több útvonalterv közül. Nagyjából egy kényelmes egy óra alatt ki is értem, még egy kicsit várnom is kellett a H8-as járatra. A jegyet már pár nappal korábban megváltottam oda-vissza egy BKK automatából. A célállomás Gödöllő, Szabadság tér.

Az Ötpróba oldalán láttam ezt a teljesítménytúra eseményt, több távon, a legkisebb távon is lehetett pontot szerezni, ami 6,2 km volt, én városi, sík terepen, kiépített utakon 1 óra alatt teszek meg 6 km-t, úgy ítéltem meg, még ismeretlen helyen és más terepen, szintemelkedéssel is bele fog férni a napba, ha a futás meg délután lesz.

Mások is mentek erre a túrára, több távra is, így könnyen megtaláltam a rajt-cél helyszínnek kijelölt iskolaépületet. Csak ott vettem észre, hogy előző nap bevásárlásnál a készpénzem nagy részét elköltöttem, szóval gyorsan meg kellett oldani ezt a problémát, mert nevezni és nevezési díjat befizetni csak a helyszínen lehetett. Mázlim volt, mert pont találtam bankot is a közelben, ATM-mel együtt, nem is egyet, és az egyik pont az én bankomé, úgyhogy pár perc alatt ez a problémám már meg is oldódott. Jöhetett a nevezés, és már indulhattam is.

Teljesen ismeretlen terep, helyismeret nélkül, szinte végig földút, de szép helyen vezetett a túraútvonal ezen a rövid távon, a két fő terep az Erzsébet park és a helyi nordic walking pálya és futókör (szintén földút) volt, egy szakaszon a vadaspark mellett is elhaladtunk. Talán máskor a hosszabb távokat is megnézem, most arra nem volt idő. Én másoknak is ajánlom a környéket, valószínűleg fogok jönni még ide, akár úgy is, hogy nem rendezvény miatt.

2 ellenőrző ponttal és egy kellemes, tempós sétával a hátam mögött másfél órás idővel értem vissza a kiindulási pontra, az utolsó indulókkal már visszafelé találkoztam, volt, aki emlékezett rám, és gratulált az időhöz. Mosolyogva megköszöntem, és arra gondoltam, hogy hát igen, el kell érni a HÉV-et visszafelé Pestre, mert délután még van egy futásom. Az iskola épületében még igazolták a beérkezésemet, megkaptam az esemény oklevelét és kitűzőjét. A célba érkezőket lekváros és zsíros kenyérrel, illetve teával várták, illetve az egyik ellenőrzőponton kaptunk nápolyit.

Egy kis pihenő és tízórai után el is indultam a HÉV felé. Nem kellett sokat várni az amúgy ilyenkor félóránként közlekedő járműre, kb. 45 perc utazás után ott voltam az Örsön. Szerencsére az Árkádban sem csak gyorskaját lehet ebédelni, úgyhogy spagettiztem, majd jóllakottan indultam tovább. Próbáltam lehetőséget keresni, hol tölthetném fel a mobilomat (vannak már ilyen töltőállomások itt-ott, állítólag az Árkádban is, de nem találtam meg), mert kezdett erősen merülni a telefonom, ezzel még elment egy kis séta az épületben, de ebben nem volt szerencsém, úgyhogy indultam a következő cél felé, a Spar maraton fesztivál helyszínére. Metró, 4/6-os villamos, minden jött gyorsan, mindenre felfértem, sehol nem volt fennakadás.

Kb. másfél órával a rajtunk előtt értem ki, ami pont jó volt, rengetegen voltak, nem is találtam meg mindent, amit akartam elsőre, úgyhogy csak a legfontosabbakra összpontosítottam. A csomagleadásnál volt egy kis fennakadás, mert gyorsan elfogytak a számok, ezt nem tervezték meg jól, egyébként én elégedett vagyok a szervezéssel. Bemelegítés után irány a rajt helyszíne. Ezen a futamon már voltak rajtzónák, bár nem figyelték túlságosan.

Rengetegen voltunk, úgyhogy pár percbe beletelt, mire mindenki megindulhatott. Az eredetihez képest változott az útvonal és a frissítőpont helye, nekem nagyon jó volt, hogy volt rajtam futómellény, aminek a zsebeibe tudtam rakni üdítőt és szőlőcukrot. Másoknak is ajánlom, ahol nem tiltják, ott miért ne, meg edzésnél is jól jön.

Ez volt életem második 5 km-es távja, és javultam az első óta, már kevesebbet sétáltam bele, és hamrabb célba is tudtam érni, jó volt a hangulat, volt pacsi, egymásra mosolygás, itt-ott fotósokba is belebotlottunk, lepacsiztunk a DJ-vel, és végül célba értünk. Egy kis séta volt még a befutóérmekig aztán még egy kis séta a befutócsomagokig, utána megrohamoztuk a csomagmegőrzőt, majd indulás haza…

Illetve nekem még tenni kellett egy kerülőt előtte, mert nemrég találtam remek, praktikus, színes, összecsukható tárolóládákat, amik pont beférnek a szekrényeimbe, úgyhogy vettem néhányat (csak hogy még több legyen a csomagom), és csináltattam egy tartalék szemüveget, még azért is elmentem, de utána tényleg haza, és most már pihenés.

Ha mindent összeszámolok, a versenytávok, a vásárlás, a helyszínekre eljutás… stb., kb. 20 km van a lábaimban csak a mai nap. Elégedett vagyok, és örülök, hogy minden belefért, amit akartam (ismét), és sehol nem volt olyan fennakadás, ami bármit is megakadályozhatott volna.

43206449_2285729774775360_6605117294123155456_n43278428_2285136388168032_8570781477401264128_n

Lakner Melinda

33rd SPAR Budapest Maraton® Festival
Riska Minimaraton 5 km
Donate now!