Lakner Melinda Blog posts

Jótékony sportolónak lenni jó

Annyi jó cél van, oly sok módon próbálnak különböző emberek, szervezetek segíteni másokon, támogatni egy célt. Mégis az egyik legemberközelibb a sport, amin keresztül úgy tudsz segíteni másoknak, hogy közben személyes példával is hozzájárulsz, és segíthetsz azoknak, akikért vállaltad, de segítesz a másik oldalon állóknak is, megmozgatod őket, követni fogják a példádat, mert látják, hogy honnan indultál, hogy te is küzdöttél és küzdesz, és neked is vannak gyengébb pillanataid, te is sérülsz, te is tévedsz, de tanulsz belőle, talpra állsz, és fejlődsz. Ez motivál másokat is.

Mai nappal a Virtuálfutás eseményei közül is elkezdődött egy, ami pár napig tart, a Rózsaszín Szalagos Virtuálfutás. A rózsaszín szalag évek óta a mellrák elleni harc jelképe, így ennek a futásnak a nevezési díja is a rákbetegség elleni harcot hivatott támogatni. A rák csúnya betegség, bárkit megtalálhat, van, aki meg tud gyógyulni belőle, és van, akit elvisz, és olyan is van, aki komoly árat fizet a gyógyulásért, például elveszíti az egyik lábát, vagy meg kell válnia a melleitől nőként, még nincs 100%-os gyógymód, vagy védőoltás, amivel ugyanúgy megszabadulhatunk ettől a rettegett kórtól, mint több más egykor súlyos betegség esetén, de van küzdelem, és van folyamatos kutatás, hogy egyszer ez is csak egy rossz emlék legyen az emberiség történetében.

Én is részt vettem az eseményen, és nevezési díjam jó célra megy, a választott táv bárhol teljesíthető volt, akár futópadon is, én a lakótelepen futottam, ahol élek.

Az Élménykülönítmény célja hasonlóképp fontos, minden támogatás jó célt szolgál, közösséget ad, biztatást, motivációt, és jó érzés egy ilyen csapathoz tartozni.

2018-10-26_12-55-14_-_runningIMG_20181026_131838virtuálfutás-20181026-5314

Lakner Melinda

33rd SPAR Budapest Maraton® Festival
Riska Minimaraton 5 km
Donate now!