Lakner Melinda Blog posts

Ember tervez… – legyen dupla?

Október 6-án lesz életem második 5km-es futása, a Riska Minimaraton. Az első még június elején volt, a Crazy5K Dunakeszin, azóta részt vettem kisebb távokon, 4km-ig, futottam a Hungaroringen, a Velencei-tónál, utaztam több helyre, bejártam a Plitvicei tavakat (ami belefért egy napba), és hét közben ott van a többi sport, a tánc.

Szembejött velem közösségi oldalon egy másik rendezvény, ami szintén október 6-án lesz, teljesítménytúra, és van egy 6km-es kis táv is. Ráadásul Ötpróba pont is jár érte. Meg is néztem, hogy lesz, mint lesz, hol lesz, mikor lesz a Riska, hogyan tudnék eljutni oda, meg vissza. Mert miért ne, ha belefér a napba mindkettő?

Jelenleg 2 óra alatt gyalogolok le 12km-t (kb. ennyire lakom a munkahelyemtől, és májusban tettem rá egy kísérletet, ennyi lett). Úgyhogy a 6km még azzal az 50m szinttel, és még úgy is, hogy fotózgatok esetleg, kényelmesen beleférhet a délelőttbe, és pont a rajt/cél közelében van a H8 hév megállója, így tömegközlekedéssel kényelmesen meg tudom oldani az utazást is (mivel nincs autóm és jogsim, ez egy fontos kérdés mindig, bárhova megyek), pihenni meg tudok utazás közben a két esemény között.

Szóval most úgy döntöttem, hogy duplázok, és megpróbálom, de mivel erre a gyaloglóra nem kell előre nevezni, a helyszínen elég, ezért előtte nap dől el ténylegesen, hogy tudok-e tényleg menni, elég jó erőben leszek-e mindkét eseményhez, és ami szintén fontos, nem lesz-e fennakadás a tömegközlekedésnél. De én nagyon bízom a szerencsémben, hogy összejön, és egy kellemes, aktív napot zsebelhetek be október 6-án, ami egyébként az 1848-49-es szabadságharc aradi vértanúinak emléknapja is, és nekem az egyikük oldalági rokon volt.Lakner Melinda

33rd SPAR Budapest Maraton® Festival
Riska Minimaraton 5 km
Donate now!