Lakner Melinda Blog posts

Mozgasd meg a családot!

Ma a 7. kerületi Futó és Gyaloglónapon voltam, edzésnek szánt 1507m-es futótávon. Kezdő futóként a kis távokkal próbálkozom, és fokozatosan próbálok ezekben javulni, és növelni a távot.

A mobilos applikációmban visszanézve egész jól sikerült. Persze nem profi futó szintjén, csak a saját szintemen. Örültem az eredménynek. A rajt/cél szakasz eléggé kátyús, azt jó volna felújítani, és esetleg nem csak foltozni. Legjobb tudomásom szerint nem esett el senki, de azért itt nem ártott jobban odafigyelni.

Az eseményre sokan jöttek családdal, szülők hozták a gyerekeket, futni vagy gyalogolni, voltak iskolák, én pedig a szüleimet vittem gyaloglótávra. Ez volt az első ilyen eseményük, még kísérőként sem voltak soha ilyenen, nemhogy indulóként, és nagyon élvezték. Anyukám a túlsúlyával futni nem tud (viszont nagyon fogyni akar, amihez a gyaloglás jó), apám meg elsősorban őt kísérte.

Nos, a jó példa fontos, úgyhogy ha teheted, add át te is a családtagjaidnak a sportolás örömét, hívd őket mozogni, akár nagyban, helyi, országos vagy nemzetközi eseményre, akár kicsiben csak családi, ismerősi körben, a lendület meg majd úgyis jön magától, ha örömüket lelik benne.

IMG_20180922_165908-2

Lakner Melinda

33rd SPAR Budapest Maraton® Festival
Riska Minimaraton 5 km
Donate now!