Nyámándi Piroska Blog posts

Én ráérek…

Nehéz fába vágtam a fejszémet, nem is olyan régen, és rengeteg kétségem volt. Összegyűlik-e ennyi adomány, le tudom-e úszni ezt a távot, mit fog hozzá szólni a család és az ismerősök, lesz-e alkalmam felkészülni, és egy nyilvános profil milyen reakciót vált ki számomra idegen emberekből?

De ma délre teljesen megnyugodtam, mert nektek köszönhetően nem csak összegyűlt az összeg, de meg is haladta a kitűzött célt!

Nagyok vagytok és köszönöm nektek!

Már csak alkalom kéne az átúszásra…biztonsági okokból ismét elhalasztották és ezzel nincs is semmi baj.

Második halasztás, holnap délben új döntés a vasárnapi indításról. Én ráérek. Igazából a családtagok, barátok, kollégák akik kezdenek türelmetlenkedni. Nem értik, hogy miért nem izgulok, pedig egyszerű: nem EGY versenyre, vagy kihívásra kell készen állni.

Hanem folyamatosan. És ez egyenlővé válik egy új életmóddal.

Születik egy döntés, amit akaraterővel, kitartással, sok lemondással, támogató és inspiráló társakkal életben tart az ember. Nem csak egy alkalomra. Talán nem profi módon, nem hatalmas anyagi ráfordítással, de kitartóan.

Én a sport és a kihívások szépségét a hatásukban találtam meg.

A test automatikusan teszi a dolgát, az agy kikapcsol, lehet rendet rakni benne.

Amikor teljesítette az ember a napi adagot, vagy távot és végigkúszik az izmokon, a testen az a jóleső fáradtság, zsibbadás ami a lelazítás, nyújtás velejárója, a ma is tettél valamit magadért-…érzés, felbecsülhetetlen.

Egy jó kis frissítő tusolás és végignyúlni 10 percre bárakármin, bárakárhol és csak élvezni, majd jót mulatni a remegő karokon, lábakon. Na és persze másnap újra tanulni járni 😀

Ha az ember csoportosan edz tudja, hogy mekkora ereje van az együtt-könnyebb fogalomnak. Vannak olyan emberek, akik inspirának. Az általuk teljesített eredmények rád is hatással vannak. Nem akarsz jobb lenni náluk, nem akarod lekőrözni őket, vagy bebizonyítnai, hogy tökös férfi vagy-mint nő…nem. Dehogy.

Egyszerűen csak élvezed, hogy van egy barát, akinek el tudod mondani, milyen jót edzettél és hogyan, van aki érdeklődik a fejlődésed, vagy elért eredmények felől, gratulál hozzájuk, talán picit büszke is rád. Javasol módszereket, óvva int, ha hülyeségre készülsz, vagy elmondja, hogy ő milyen módszert használ, miket ért el. Mit-hogyan küzdött le, hogy tette túl magát nehézségeken, sérüléseken. Érdekel, hogy hogyan halad, vele örülsz a sikereinek, vagy mosolyogva hallgatod a lelkes beszámolókat. Az eredményei és a kitartása téged is arra buzdít, hogy haladj, menj, ne add fel, van értelme, nem vagy egyedül. És ez nagyon jó érzés.

Köszönöm a barátságod, edzőtárs. 🙂

 

WP_008945

Kangoo Jumps 0.0 km 00:00:00 0 kCal

Nyámándi Piroska

13th Lake Balaton Supermarathon
Balaton Szupermaraton
Donate now!