Nyámándi Piroska Blog posts

Rohan az idő…

Futás, futás és megint csak futás.

Most már kéne mást is csinálni. Úszni. Úgyis lebontották a buborékot az 50- es medencéről. Megyek, megnézem, hogy milyen meleg a víz.

Na jó, ez így rövid 🙂

Eltelt két hét, ennyivel kevesebb van a Maratonig. Amit nagyon várok már. Még az sem lehetetlen, hogy addig megközelítem a negyvenet. Kíváncsiságból. Jólesik hosszú távokat futni, még akkor is, ha úgy kell elrugdosnom magam futni, és nem is esik jól

Bizony vannak olyan esték, amikor egyáltalán nincs kedvem nekiindulni. Jaaaj, most bekenekedni, átöltözni, megigazgatni a varrásokat, lejátszási listát bekészíteni, felvenni a kartokot, rögzíteni a fülhallgatót, felrakni a kis villogót, hol a cipőm (hülye, a lábadon!) van apród kékre? ajakbalzsam, pisilni kell, hideg van kint? ez nem kell, merre futsz, mikor jössz? fent, majd, engedj ki. Mindeközben az ember pattog, rugózik, előnyújt, hajolgat, stb…és a legfontosabb: elkapni a dextro-t.

Az azért nagyon szuper, hogy már elég egy rövidgatya és póló a futáshoz, élvezetes a futás, ha laza a szerelés.

Meglepetéseket is tartogat a Kis-Duna part, néha egy hód rágja át félig a fát, néha régi ismerősök jönnek szembe, akik utána szerencsére csatlakoznak is 🙂

Húsvét hétfőn is futottam a kis csoportommal és örültem, mert két lelkes taggal bővültünk, akik nagyon elszántan teljesítették a távot. Mindenki a saját tempójában, egyik fele elől, másik fele hátul, én meg közöttük fel-alá 5-5,3-as km-kel sprintelgetve, hogy senki se érezze magát elhanyagoltnak. Készülünk a Vivicittára 🙂

És ami külön öröm számomra, egyre jobban érdeklődnek és támogatják az Élménykülönítményes célkitűzéseimet, ezáltal a Bátor Tábort.  Hatalmas köszönet és imádás van!

Az ismerőseim közül már van, aki jelentkezett önkéntesnek és már el is indult a kampánya, remélem sok örömét leli a felkészülésben és majd a célban is. Hajrá Kati!

Itt az április, volt Húsvét, lesz Spartan Sprint, másnap Vivicitta FM, rá egy hétre Runners  WR. Nem fogok unatkozni 🙂

A felkészülés jól megy, jó volt a Kangoo is a héten (külön odavoltam a guggolásokért edzés végén, nagyon hiányzott, köszi Ernő, másnap nem volt őszinte a mosolyom), bár most három nap pihi van térdügyileg, elővigyázatosságból. És az edzőtársam is kilátásba helyezett némi összefüggést a jobb lába és a hátsóm között, ha nem vigyázok magamra 🙂 Szerdán még volt egy nagyon jóleső és kellemes, barátnős 13, de most vasárnapig nyugi van. Aznap egy utolsó 20 a Vivi előtt csoportosan, mert kérték a jányok, hogy menjünk egy utolsót.

Szeretnék már eljutni az Élménykülönítményes edzésekre is, mert olyan közel vannak, de logisztikailag mégis olyan távol…de valami taktikát kitalálok.

A múltkor nagyon jó volt, ahogy Bori edzett minket, nekem is jó néha szót fogadni valakinek és egy pár órát eltölteni döntéshozatalok nélkül.

…tavasz van. Visszafordíthatatlanul tavasz!

Te jó ég, mindjárt nyár! 😀

20180402_181622-320180406_125145-320180406_132724-3

Nyámándi Piroska

13th Lake Balaton Supermarathon
Balaton Szupermaraton
Donate now!