Jópofák

Csaba Péter

27. Spar Budapest Maraton / Maraton váltó

Azt mondják, az a legjobb, ha az ember a saját élményeit veti papírra, vagy manapság gépeli. Azonban a tömérdek élmény felvillanását követően nem tudtam mit is emeljek ki belőle, így következett, hogy magam helyett valaki más mondja el…

Ahogyan egy nagyon kedves barátom lát engem futás közben:

„Mindig foglalkoztatott a futás monotonnak, könnyednek, izgalmasnak, küzdelmesnek tűnő világa. Hogyan értheti meg valaki az örömöt, amit a kilométerek megtétele ad anélkül, hogy 1km-t is lefutott volna élete során kifulladás nélkül?

-Ránéztem és hirtelen megláttam a kihívást, a bizonyítani akarást önmaga felé a rajtnál állva.
-Futott és hirtelen csak úgy nőttek a hátrahagyott lépések mögötte, mindezt hihetetlen harccal vívta önmaga ellen. Küzdött, mert teljesíteni akarta a távot. Futott, de nem úgy mint mások, hanem az életéért futva.
-Majd a célban lassította lépéseit, és ahogyan az izzadtság cseppjei legördültek a homlokán, a megkönnyebbültség egy kis szikrája sem ült ki az arcára. Péter a célban is küzdött!

A futók világa ismeretlen a kívülállók számára, mert bármennyire is próbálják elmesélni, leírni, vagy próbáljuk mi szavakba önteni az érzéseiket, a belső hang, ami bennük lüktet, ami előre viszi a lépéseket, örökre zárva marad előttünk…
De mégis ennek a pillanatnak a leleplezéséért találkozunk szembe a felismeréssel, FUTNI AKARUNK!”

(egy nagyon jó kívülálló barátod)

Adománygyűjtési cél:

200 000 HUF

Adományodat daganatos és krónikus beteg gyerekek élményterápiás táboroztatására fordítjuk. Felajánlásodat online fizetéssel, banki átutalással vagy postai csekk igénylésével is megteheted. Kattints ide!

 • Csapat eddig gyűjtött: 304 060 HUF

Hírfolyam szűrése:

 • Sze 07
 • CP

  Csaba Péter

  5 555 Ft-tal támogatja Jópofák csapatát

  3.10-en belül megcsináljuk!
 • Sze 06
 • XY

  XY

  - támogatja Jópofák csapatát

  Büszke vagyok Rád!

Versenyek (1)

27. Spar Budapest Maraton
304 060 HUF

Támogatóim (2)

CP
XY