Kivel esik meg

Az ember mindig úgy gondol magára, vagy inkább másra...hogy bizonyos dolgok mindig csak mással esnek meg. Rossz dolgok, betegségek mindig a másikat érik utol. Saját magát nem. Így van ez mindaddig, amíg meg nem történik a baj az orra előtt, egy szerettével, egy közeli ismerősével talán saját magával. Reggel kilépsz az ajtón, a szomszédasszonyodra mosolyogsz. Nem is sejted, hogy mitől rettegett az éjszaka. Felülsz a buszra munkába menet, fogalmad sincs, hogy a melletted ülő nőre milyen teher nehezedik rá. A kollégád az irodában végzi a dolgát úgy látod...közben gondterhelt, mert a felesége bajban van. Nem tudhatod, nincs rájuk írva. Nem kiáltják bele a nagy világba. Csak csendben küzdenek lélekben, testben, csak csendben imádkoznak. Nem sejted, hogy ki az. Nem sejted kivel történik meg, ami veled biztosan nem csak mindig másokkal. Nagyon sokan vannak a mások. A szomszédnőd, a buszon melletted ülő hölgy, a munkatársad felesége. Nem kell tudnod róla ki az akit személy szerint érint. De tudnod kell, hogy vannak. A közvetlen környezetben. Sokan vannak. Én nem maradok csendben. Én kiállok és hangot adok neki. Én ideállok és kérek. Támogasd a célkitűzést, mert megteheted, hogy segíts és mert sosem tudhatod mikor történik meg közvetlen az orrod előtt. Hogy személyesen nem ismered a célközönséget lehet, hogy mégis éppen annak segítesz, akit valójában nagyon is ismersz..csak ő csendben imádkozik. A jótékonysági futásom a beteg gyerekekről szól, értük futok hétről hétre. Nekik most ez a héten 21 km-et hoztam el. A mai posztom viszont másokról szól. Ti tudjátok kik vagytok, akikért most szólok. Most értetek futottam. Azt a tüzet, energiát, amit a futásból nyerek mind nektek kínálom. <3

További blogbejegyzéseim

Hóban, fagyban

Igen csak csípős volt a hőmérséklet, amikor ùjra futásnak indultam. De még ez sem akadályozott meg abban, hogy ùjra elhozzak 9, 5 km- nyi támogatást. Kérlek benneteket olvasòim törődjetek vele. ?

15K ùj csùcs

Napsütéses, száraz 2 fokos idő volt ma reggel. Teljesen ideális a futásra, sőt mi több egyéni csùcsdöntögetésre is ?. 15 km-t futottam ma a bátor gyerekekért. Őszintén az utolsó 3 km-nél már nem volt őszinte a mosolyom. De haladok a cél(ok) felé. Félmaraton, már nem vagyok messze tőled ?. De most előbb egy kis, mit kis...jóó nagy pihi, mert ez a tett teljesen kimerített. ?

8km ist completed

Sziasztok, tegnap megint sikerítettem az Alapítványnak, nektek és önmagamnak egy 8km-es távot. A család elindult az uszodába, ami a következő városban van én pedig futhattam utánuk :-) Ott találkoztunk, és folytatódott egy kis kar-láb tempóval az edzés az úszó medencében. Majd egy egész napos wellnes, gőzfürdőzés vette kezdetét jól megérdemelten.