Tekerd Jobbra a Hankookkal! Blogbejegyzések

Néhány tipp őszi kerékpározáshoz

Ugyan még nem köszöntött be a valódi, borongós ősz, de a nappalok már kicsit rövidebbek és az időjárás is megmutatta már néhányszor az őszi ábrázatát.

Hogy a Hankook „Tekerd jobbra!” kerékpáros jótékonysági akciójának szeptember 22-i lezárásáig – és természetesen azután is – mindenki biztonságosan tekerhessen, összegyűjtöttünk nektek néhány jótanácsot.

  • Mivel már később kel fel a nap és kicsivel korábban is sötétedik, alaposan nézzétek át a kerékpáros felszereléseteket, különös tekintettel a lámpáitokra és a fényvisszaverő kiegészítőkre! (Ne feledjétek: a lámpáitoknak a szabály szerint 150 méterről is látszódniuk kell!)
  • Ősszel, a gyakoribb esőzések miatt érdemes lehet elgondolkozni egy strapabíróbb sárvédő, netán egy jobb tapadású kerékpárgumi beszerzésén is.
  • A hűvösebb és szelesebb időjárás miatt figyeljetek oda a réteges öltözködésre, amit pl. soft shell aláöltözettel, szélálló kabáttal, vagy egy jófajta thermo béléssel tudtok még rétegesebbé tenni.
  • A cipőtöket alacsonyabb, vagy magasabb szárú kamáslival is védhetitek a beázástól, a telefonotokat vízálló tokba tehetitek, és előrelátóan még egy könnyű esőkabátot is eltehettek.
  • Az esősebb, sárosabb körülmények miatt lánctisztító, vagy viaszspray-vel érdemes a kerékpárotok rozsdásodás elleni védelméről is gondoskodni.


Tekerd Jobbra a Hankookkal!

Tekerd Jobbra a Hankookkal!
biciklizés
Támogass!