Varga J. Richárd Blogbejegyzések

2019. 09. 18.

Sept. 18. Senden – Herne

35.55km 3544,85 m / 4600km

Van kis gondom a lightroom mobile-lal, később lesznek képek.
Nehéz volt újra indulni a szabadnap után. Az éjszaka hideg volt, a reggel hidegebb … Jó, hogy a neoprénem száraz volt. Egyrr nehezebb hogy rávegyem magam, hogy nedves nedves neoprénbe bújjjak.
Korai mentési akcióm volt, meg kellett mentenem egy kacsát ami horgászkötélbe gabalyodva lógott. A nap melegebb lett, és okés volt evezni. Ipari területen keresztül mentem, csatorna-hídon át, sok híd alatt …
Reggel felhívtam a Herne-i kenuklubot, hogy tudnék – e zuhanyozni a klubházban, és ott sátrazni?! . Pozitív választ kaptam ! 😊👍
Wolfgang, a klub vezetője kis gumicsónakksl jött elém, hogy üdvözöljön engem, és meghívjon enni és inni a jachtclub étterembe. Felhívta a zsilipmestert, hogy holnap átengednek-e , de a válasz nem volt olyan pozitív. Külön engedélyre van szükségem … De Wolfgang ezt megszerzi nekem, de eltarthat egy ideig, tehát lehet, hogy várnom kell egy napot.
Wolfgang nemcsak a zsilipmestert hívta, hanem az összes televíziós csatornát, újságot és rádiót is: Van egy őrült fickó, aki egy kajakban jött a Lofoten-szigetekről és fel akar evezni a Rajnán.
Szóval holnap sajtónap lesz számomra. 🙈🤣

I have some issues with lightroom om mobile, so photos later.
It was hard to start again after a day off from paddling. The night was cold, the morning colder… It’s good my wetsuit was dry.. It’s difficoulter and difficoulter to push myself to jump in wet wetsuits.
I had an early rescue session, had to save a duck hanging fast in fishing line . The day became warmer, and it was quiet okay to paddle. I went trough industry area, over chanel bridge, under many bridges…
In the morning I called the Canoe Club in Herne, if I could take a shower at the clubhouse and put up my tent there. I got positiv answer! 😊👍
Wolfgang, the leader of the Club came with a smal rib to welcome me, and invited me to eat and drink at the jachtclub restaurant. He called the lock master, if I could use the locks tomorrow, but the answer was not that positiv. I need special permission… But Wolfgang will fix that for me, but it can take some time, so maybe need to wait 1 day.
Wolfgang called not only the lock master, but all thebTV-channels, newspapers and radio around here: There is a crazy guy, who came from the Lofoten Islands in a kayak, and want to paddle upstream the Rhine.
So maybe tomorrow will be a press day for me. 🙈🤣

 

71492829_734147597030579_3508805989535055872_n