Paár Claudia Blog posts

GarminArmy pulzuszónák beállítása

Sziasztok!

Kicsit meg vagyok csúszva a heti teendőimmel így, hogy 6 hétköznap lett 5 helyett, ezért most pótolom be az elmaradt beszámolómat a csütörtöki csapatedzésünkről.

Az edzők úgy gondolták, itt az ideje egy kicsit professzionálisabb vizekre evezni, ezért mindenkinek lehetősége volt beállítani a saját pulzuszónáit. Ezt a laktáthatárunk pulzusértéke alapján tettük meg.

Kezdésnek az Árpád híd pesti hídfőjétől kifutottunk a Margit-szigetre és bemelegítés képpen egy kicsit futóiskoláztunk. Ha nagyon őszinte akarok lenni, ez a csapat többségének (én is ezt a részét erősítem) nem megy túl jól, de legalább jókat nevetünk magunkon. Amint ezzel végeztünk, Peti, az egyik edzőnk, ismét ismertette a feladatot, miszerint összesen 30 percet kellett futnunk olyan tempóban, amit éppen tartani tudunk végig ezen a távon. Először 10 perc futás után kellett nyomnunk egy “kör” gombot, majd 30 perc után leállítani és elmenteni az edzést az óránkon. Az edzés befejezéseként visszafutottunk a parkolóhoz a többiekkel.

A cél az volt, hogy végig még éppen aerob tartományban maradjunk, amit szerencsére sikerült is teljesítenem. Számításainkhoz az utolsó 20 percünk átlagos pulzusszámát használtuk (esetemben 158 ütés/perc), ez lett a laktátküszöbünk. Szerencsére az órához tartozó alkalmazás mindent kiszámolt helyettünk, de ezt bárki megteheti egyedül is, hiszen nem annyira bonyolult. Ha valakit érdekel esetleg, mert kiszámolná a saját tartományait tejsavküszöb alapján, akkor a bejegyzéshez csatolt képemen láthatjátok a százalékos értékeket. 🙂

Pénteken pihenőnapot tartottam, tegnap pedig keresztedzés gyanánt inkább elmentem a konditerembe edzeni, szóval most brutális izomlázzal, alig mozgó karokkal írom ezt a bejegyzést… 😀 Kezdésnek 30 percet lépcsőztem, majd egy órát erősítettem, amit egy gyilkos hasazással fejeztem be, hazaérve pedig hengereztem kicsit.

Remélem jól telnek a napjaitok! 🙂

IMG_3186IMG_3202

GarminArmy Pulzuszónák beállítása 6.0 km 00:30:00 300 kCal

Paár Claudia

34th Telekom Vivicittá Spring Half Marathon
Individual half marathon
Donate now!