Benda Ferenc Blogbejegyzések

Összefoglaló az elmúlt 5 hónapról :)

Picit összefoglalnánk mi is történt az elmúlt pár hónapban, hol is állunk. Idei tervünk alapvetően az volt, hogy lefussuk a 2018 km-t, és hogy legalább 25 versenyen mutassuk be a lila pólót, ezek között egyre több legyen a terepfutás. A programot és a tervet erősen befolyásolta, hogy 2017 közepén ’belefutottam’ egy kellemetlen hátsérülésbe, ezért teljesen át kellett gondolni a terveket és az edzésmódszert, gerinctorna, gyógytorna, gyógymasszázs és egyéb apróbb és nagyobb változtatások segítségével, minőségre koncentrálva folytatni a futást. Természetesen nem álltunk meg,  és ha visszafogottabban is, gyűltek a kilométerek, szaporodtak a versenyek, sőt, a tervek is elkezdtek merészebbé válni.

 

Hogy hol is tartunk? Kilométerekben időarányosan hozzuk a számokat, ezen a következő hónapokban még dolgozni kell, de már jönnek a hosszú futások. versenyek terén 15 versenyen vettünk már részt, köztük néhány jelentősebb, mint a Zuzmara, Farkasorditó, Vivicittá, Panoréma félmaraton, Gödöllői Margita, Gánt terep, 7 Futapest terep, Bécsi maraton, illetve pár napja az Ultrabalon 221 km távja hármasban.

 

Mit tervezünk? Elég sűrű a naptár, tervben van jó pár félmaraton, mint pl. a K&H, Wizz Air, Várpalota, Siófok versenyek, Panoráma Zebegény 25 km, Futapest terepversenyek (legalább 10),  Gödöllő terep FM,  Panoráma Zemplén terepmaraton, Ultra Tisza Tó 111 km párban, és még ami megtetszik az év folyamán. Szóval ha minden jól sikerül, 40 – 45 versennyel lesz ott a lila póló, remélem még pár dobogót is megcsípünk Andival, bár ahogy említettem, a cél most a minőség és nem a gyorsaság, talán majd jövőre ismét lehet gyorsítani.

Üdvözlet és sok sikert kívánunk mindenkinek

Andi, Feri

IMG_0471

Benda Ferenc

Fuss 2019 km-t 2019-ben
Támogass!