Annapurna bátrai Blogbejegyzések

Június végi beszámoló-English version in the next 2 weeks

Nem igazán volt időm írni a maraton óta, mert elég sokminden történt velem, de most legalább lesz miről írni, és több képet is csatolhatok! 🙂

Tehát lezajlott a dublini maraton és másnap kedden edig elutaztam nyaralni, egyedül Tenerifére. Tenerife szigete vulkánikus hegyekből áll. Legmagasabb pontja az El Teide, 3718 méter és a mai napig máködő, de “szunnyadó” vulkán, a legutóbbi kitörése vagy 100 évvel ezelőtt volt, de a hegytetőn (ameddig lehetett felmenni) onnan látszott, hogy füstölög! Elég félelmetes volt így, de mégis izgalmas! A Parqua Nacional del Teide, mert így hívják spanyolul hegyszomszédjaival egy központi vulkántömböt alkot és a világörökség részeként tartják számon. Hát nem is csodálkozom, mert a helyen bárhova csak néz az ember elámul, a terület gyönyörű, ámulatba ejtő és nem tudod eldönteni, hogy ez valóságos-e!

Mivel kedden este érkeztem meg, elhatároztam, hogy másnap akkor felveszem a túrabakancsomat és bejárom a szigetet, illetve a nemzeti parkot. Persze nagyrészt autóval közlekedtem, de megáltam több helyen is, és tettem kisebb kitérőket, mielőtt a Base Del Teide alaptáborához elértem.

Az első megállóm az El Portillo volt, ahol kisebb sétát tettem, a második ami hosszabb, körülbelül 1 órás séta volt ( 30 fokban, 2000 méter magasan, túrabakancsban) Montana Blanca felé, illetve a következő megálló pedig a Base del Teide 2250 méteres alaptábora, és séta a felvonóig. A felvonó pár perc alatt felvitt az El Teide csúcsához! A kilátás eszméletlenül gyönyörű volt, persze meleg volt, de hősiesen álltam a próbát a hegytetőn a vulkánikus kövek között szegélyezett útvonalon! Sajnos a vulkán tetejére nem szabadott felmenni, pedig azt is szívesen megnéztem volna.

Egyébként aki nem a felvonóval szeretné feltérképezni a hegyet a túra felfelé 4 és lefelé is 4 óra (tervezem a jövőben, hogy elmegyek autó nélkül is). Az egész napos túra után persze irány a tengerpart, vacsora és haza. Aznap összesen 10.8 kilométert sétáltam túrabakancsban!

Másnap szintén sokat, majdnem 7 kilométert sétáltam, gyönyörű helyeken, de persze strandpapucsban! 🙂 A pénteki napomon már kicsit lazítottam, és a hétvégén is pihentem, mert úgy voltam bele hétfőtől ismét belevágok az edzésbe.

Hát így is tettem, hétfőn este megtörtént a szokásos pilates óra, kedd óta csak zumbára járok, de egyre nagyobb az izomlázam, most is egy ilyen óra után vagyok! Holnap és holnapután, stő hétfőn és kedden is megyek, mert kedden délután utazom Magyarországra, és nem tudom, hogy ott mennyi időm lesz, de egy esti futás nem maradhat ki!

Tudom az előző blogban is ígértem, hogy lesz angol nyelven, de ezt a legközelebbi blogban teszem meg!

Továbbra is nagyon köszönjük mindenkinek a támogatását és szurkolását, illetve a felajánlott összegeket a Bátor Tábor kis bátrai számára!

 

IMG_4262

Annapurna bátrai

Annapurna körút
teljesítménytúra
Támogass!