Annapurna bátrai Blogbejegyzések

Klári edzéseiről egy kis beszámoló

Köszöntök mindenkit aki ellátogat blogoldalunkra és támogatásával segíti a Bátor Tábor bátrait!

Szeretnék egy kis beszámolót írni magamról, az élet és sportolási stílusomról és a felkészülésemről az Annapurna-i túrára.

Több mint két éve Írországban, Dublinban élek. Az itteni időjárásnak köszönhetően elég jól akklimatizálódtam és ezeknek a szélsőséges időjárási körülményeknek köszönhetően úgy gondolom, hogy készen állok bejárni a Himalájákat. Itt minden nap napjában többször változik az idő. Szeles, esős, napos utána megint szél, eső, nap és így tovább.

Minden egyes nap lejárok edzőterembe vagy a hétvégéken túrázok. A bemutatkozó blogban nincsen leírva, de június 5-én lesz a dublini minimaraton ahol én is részt veszek! Ez egy 10 kilométeres táv és én minden erőmmel megpróbálom a legrövidebb időn belül lefutni. Erről a későbbiekben majd írok beszámolót, hogy sikerült.

Tehát az edzéseimről. Elég sokrétű érdekelődési köröm van az edzésekhez. Járok pilates órára, zumba órára, body X fit-re és body pump-ra illetve úszok, futok és pihenésnek pedig szaunázok.

A pilates óra tökéletes az izmaim nyújtására és nem csak testileg, hanem mentálisan is megnyugtat, utána mindig nagyon jó aludni. A zumba óra felráz, táncos óra, de kemény guggolásokkal és ugrálásokkal, tehát bőven izomzatot is építünk vele. A body X fit és a body pump súlyzós edzések egy kis kardióval vegyítve így garantált az izomláz másnapra. A bemelegítésemet, amikor gépekkel dolgozom az edzőteremben mindig futással kezdem, általában 2 kilométert futok bemelegítésnek, de ha szabadban futok(mert erre is kerítek sort) akkor 4-7 kilométereket szoktam futni. Igen, ez még kicsit messze van a minimaratoni távtól, de igyekszem valamikor egy próba kört lefutni. Az úszást általában az edzésem végén szoktam levezetésnek és lazításnak, nagyon jól esik a fáradt izmoknak a hűsítő víz.

Hétvégéken általában túrázok a közeli hegyekben, vannak nagyon szép részek, de sajnos itt Dublin környékén a legmagasabb hely is 950 méter magas(még nem másztam meg de az elkövetkezendő hétvégéken tervben van). Egyébként Írország legmagasabb hegye 1200 méteres, így már nagyon várom az augusztusi vakációmat Lengyelországba, ahol Péterrel megmásszuk a Tátrát! 🙂

A kép Dublinban készült Fairy Castle, a hely csodás és gyönyörű a kilátás a Wicklow-hegység-re és Nemzeti parkjára illetve a dublini öbölre!

Fairy-castle

Heti szintfelmérő 13.0 km 01:02:00 0 kCal

Annapurna bátrai

Annapurna körút
teljesítménytúra
Támogass!