Horváth Edina Blogbejegyzések

Oszd meg és fuss

A futás számomra mindig is a jól hangzó én-idő volt. Egyedül lehetek, kikapcsolhatok, de akár gondolkodhatok is, ha szeretnék. Alkalmazkodni minimálisan kell, azt is csak azért, hogy életben maradjak. Arra megyek, amerre szeretnék, azt látok, amit látni akarok. Kényelmes, biztonságos kis komfort doboz ez nekem. Gyakran az is hatalmas lelki tusát okozott, ha új útvonalat próbáltam, nem való nekem a hirtelen változás.

Jövő héttől viszont futok egy 180 fokos fordulatot és elkezdem a felkészülést egy eddig teljesen ismeretlen versenyre. Vagyis elkezdjük. Ketten, együtt, egy kis jóságos csapatként. Egy kutyával. Szeptember 1-ig el kell jutnunk oda, hogy a 6 láb egyszerre mozduljon, a 2 szív egyszerre dobbanjon és szavak/ugatás nélkül is tudjuk, mire gondolunk.

12 km-en keresztül kell akadályokat leküzdenünk, együtt.

Nem egyedül fogok futni. Heteken keresztül lesznek olyan futásaim, amikor ott lesz velem. Meg kell tanítanom futni, ugrani, kitartani, meg kell tanítanom magamra. Nekem pedig meg kell tanulnom folyamatosan teljesíteni, miközben fél szemem rajta van, folyamatosan vigyázok rá és nem egyedül vagyok. Nekem is meg kell tanulnom Őt. Nem kalandozhatok el, nem mehetek akármerre, nem futhatok többet, tovább, víz nélkül, eszetlenül. Alkalmazkodnom kell. Türelmesnek kell lennem. Figyelnem kell, felelősségteljesen.

A szavaknak súlya van, most is, ahogy ezeket írom, érzem, hogy a szívemben nehezedik a súly, a légzésem szapora.

Könnyű kimozdulnom a komfort zónámból. Eleve a futás minden lépése kiránt onnan. Most annyira el kell hagynom, hogy talán soha nem térek vissza.

Miközben minden mondatomat átjárja a kétségbeesés, azt érzem, hogy soha nem vártam ennyire semmit.

Nem izgultam még így, már most a torkomban dobog a szívem.

Keresve sem találhattam volna jobb társat. Sem az életben,  sem pedig a futásban. És az, hogy ez a két társam befogadott maguk közé, a legcsodálatosabb dolog, ami történhetett velem.

A felkészülés napokon belül kezdődik. Bár én már elkezdtem lélekben.

Tudom, hogy fantasztikus kaland lesz ❤️

Engedjétek meg, hogy bemutassam Nektek a futótárskutyámat ?

received_1883324801698680

Horváth Edina

33. Wizz Air Budapest Félmaraton
Egyéni félmaraton
Támogass!