Rácz Barbara Blogbejegyzések

Veletek a nagyvilágban

Nehéz címet találni mindannak, amit szeretnék ideírni, mert 4 nap alatt annyi esemény történt, hogy 4 külön bejegyzést készíthetnék. Igyekszem összefoglalni.

A terepbejárós napi kalandok után, először is aludtam egy nagyot, majd körbenéztem Pekingben, ami leginkább a Tiltott várost és egy kis biciklizést jelentett, mert kímélni szerettem volna a lábaimat. Annak ellenére, hogy nagyon csábító volt, hiszen Peking hangulata, a vaskos történelme miatt is, teljesen más, mint Shenzhené. Aztán korai alvás, mondhatnám, majdhogynem a TV Macival egy időben, mert hajnali 3:30-kor indult a busz a “Falhoz”:-)

A szervezésre egy szavam nem lehet, minden óramű pontossággal alakult. Az első hullámban indultam, gyakorlatilag az első sorból. Az időjárás tökéletes volt, napsütés, reggel még kellemes 14 fok, aztán a futásunk végére igazi nyár.

A világ minden tájáról jöttek futók, helyiek viszont elenyésző számban voltak csak jelen. Igyekeztem keresni a szememmel magyarokat, de végül egyszerűen csak összefutottunk. Hátulról köszönt rám egy lány, látván a magyar szöveget a pólómon.

A futás kimondottan jól esett, az elején óvatos voltam, mert az első 7 km volt a leghúzósabb, emelkedő, lépcsők, nehezített terep. Aztán lefelé megindultam, és egy kisebb összerázást leszámítva élvezetes volt az egész. 2óra 17 perc alatt értem be, a nők között hatodikként, korcsoportomban elsőként. Nem mellesleg a másik magyar lány nem sokkal utánam, szóval, nagy fal duplán meghódítva:-) Bár a célom az élmény és a gyűjtés volt elsősorban, azért ezek apró, plusz örömök, amik még teljesebbé teszik az utat (főleg 7, versenymentes év után).

Ismét köszönöm szépen mindenkinek a támogatás minden formáját, a szurkolást, és hogy megoszthattam!!

montazs-ossz

Rácz Barbara

Kínai nagyfal maraton és félmaraton 2018
Egyéni félmaraton
Támogass!