Zsoldos János Blogbejegyzések

Ha csak 1 km-et tudsz futni… / If you can run only 1 km…

… akkor is egy kilométerrel többet futsz, mint aki nem fut. Minden apró lépés számít!

Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy bizonyos mennyiségű erőfeszítés annyira marginális, hogy nem számít igazán, ezért nem is tesszük meg. Nem futjuk le az egy kilométert, nem sétálunk le egy megállót, nem lépcsőzünk egy emeletet. Ugyanígy a másik oldalon nem cseréljük le legalább a köret felét zöldségre, nem cseréljük le a cukor adagunk valami egészségesebbre legalább egy nap a héten. Könnyen érezzük, hogy vagy mindent vagy semmit, máshogy nem lehet.

Volt egyszer egy feladatom. Egy adattárházban volt egy közös tárhelyünk, ahol együtt dolgoztunk egy csapattal. A tárhely gyakran megtelt és mindenki kereste a régebbi, nagyobb adatcsomagjait, amiket kitörölhet, hogy legyen hely dolgozni. Egy idő után már nem tudtunk mit törölni, nem voltak nagy adatcsomagok, amik ne lettek volna épp fontosak. Ekkor jött a gondolat, és megnéztem, hogy milyen méretből mennyi csomagunk van. Kiderült, hogy rengeteg kicsi, közepes méretű, már nem hasznos adat porosodott, mert úgy gondolta a tulajdonos, hogy az olyan pici, hogy nem igazán számít, hogy ott van még. Ötször annyi tárhely szabadult fel, amikor a kis és közepes csomagokat átnéztük és kitakarítottuk, mint korábban a nagy csomagokkal.

Minden apró lépés számít!

Merd kicsiben kezdeni!

Ma sétálj le egy megállót, lépcsőzz egy emeletet, fusd le az egy kilométert!

Ne félj kicsit adni! Egy kávé vagy csoki ára is segít, hogy a gyerekek életre szóló élményhez jussanak a táborban! Egy mosoly megér ennyit, igaz?

2018. áprilisában adománygyűjtési céllal fogok rajthoz állni a 33. Telekom Vivicitta-n.
Kérlek, segíts Te is az elérésében: fogadj örökbe egy kilométert a futásomból!


…then you run 1 km more than someone who does not even run at all. Every little step counts!

We tend to believe that a certain amount of effort is too marginal and doesn’t really count so we just don’t do it. We don’t run the one km, don’t walk for one bus stop, don’t use the stairs for going up one floor. Similarly on the other side, we don’t change the half of the side meal to vegetables, we don’t exchange our sugar dose for a healthier option at least for one day per week. We easily feel that it is about all-in or nothing.

I had a task once. We had a shared drive in a data warehouse for collaborating with a team. The drive was full sometimes and everyone was looking for big, outdated data packages to delete them to make more free space. After a while we ran out of the big, outdated packages. Then came the idea and I checked how many packages we have in which sizes. It turned out that there were lots of small, medium packages as the owners thought they are too small and it doesn’t count if they are there. When we went over and clean them we freed five times more space than before with the big packages.

Every little step counts!

Dare to start small!

Walk for one bus stop,use the stairs for going up one floor, run the one km!

Dare to give small amounts! The price of a coffee or a chocolate bar helps too to provide a lifelong good experience for the children in the camp. It’s worth a smile, isn’t it?

I’m going to run the 33rd Vivicittá Spring Half Marathon to be held in April 2018, with a charitable purpose.
Please, help my campaign: sponsor a mile of my run!

EK_dare_to_move

Zsoldos János

33. Telekom Vivicittá Városvédő Futás és Félmaraton
Egyéni félmaraton
Támogass!