Rácz Barbara Blogbejegyzések

WOW, Juhéjj!!

Több okból készültem, hogy írjak ma is, a futásmentes nap ellenére. Még jó, hogy ideültem, mert óriási meglepetés fogadott.

NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM MINDENKINEK!!! SZUPEREK VAGYTOK! MEGVAN A KITŰZÖTT CÉL!

Nem állok meg azonban a gyűjtéssel, de mindenesetre csodás érzés!

Azért szerettem volna a versenyről is írni, mert a minap átlapoztam tüzetesen a tavalyi tájékoztató füzetet, valamint ma megvettem a repülőjegyemet is! Izgalmas! Négy napot töltök majd Pekingben és környékén, munka miatt az ötödiket már nem vállaltam. A verseny után este repülök vissza Shenzhenbe (vagy Sencsen). 19-e előtt egy nap szervezett pályabejárásra megyek, másik nap valószínű valami lábkímélő módszerrel várost nézek.

A lényeg, néhány adat, ahogy említettem. A lépcsők számáról már írtam. Pont ezek miatt is egy kimondottan nehéz pálya, olyannyira, hogy a maratoni legjobb női idő 3 óra 32 (az olasz Silvia Serafini futotta 2013-ban. Az IAAF szerinti legjobb ideje 2:44). Ez életem első maratoni ideje és egyben második legjobb. A kettőből 😀 Nyilván ez nem azt jelenti, hogy nyerném a versenyt, hanem, hogy az amúgy 2 óra 10-30 közötti legjobb női időkre rá kell számolni egy, azaz 1, órát minimum. Az nem kevés, olyan, mintha az ember futna még 10-12-15 kilométert. Természetesen más a terep futás, stb., de megakadt a szemem az adatokon, és így talán hozzátok is közelebb kerül maga a verseny is.

A falon a félmaratoni táv legjobb női ideje 1:48  (a világ legjobbjai 1:05 körül érnek célba). Ezeket csupán az érdekesség kedvéért írom le, meg hogy készítsem magam fejben, no és persze a térdeimet. Jelenleg kimondottan a Tábor segítéséért és az élményért megyek.

Mindenkinek van valami azon a bizonyos listáján, ami a fejében, szívében lapul. Azt kívánom, minél több mindent teljesítsetek róla, sok-sok nevetéssel fűszerezve. Bátraké a szerencse! 😉

hegy2

Rácz Barbara

Kínai nagyfal maraton és félmaraton 2018
Egyéni félmaraton
Támogass!