Hansel Veronika Blogbejegyzések

Visszaszámlálás

Nos, a múlt hét ismét mozgalmas volt.
Hét közben a “szokásos” két futás, összekötve a kellemest a hasznossal. Átvettem a szuper új Élménykülönítményes pólómat, amit le is teszteltem csütörtökön. Kényelmes, szép, nem csúszkál. Amúgy ugyanez a helyzet a nadrággal is, szenvedtem sokat, mire megtaláltam az igazit.

2-án vasárnap futottam Pakson az atomfutásom 16 km-t. Rettentően izgultam, nagyon szerettem volna, ha minden rendben megy.
Az elmúlt időszakban pulzuskontrollal futottam, igyekeztem 160 alatt tartani menet közben. Ez azt jelentette, hogy szüttyögtünk folyamatosan, borzasztóan idegesítő – de hatásos – volt. A vasárnapi versenyen is igyekeztem ehhez tartani magam, a cél, hogy lefussam a távot. Ehhez képest az elején szétestem fejben. Nagyon.
Pillanatok alatt az egekben volt a pulzusom, alig tudtam 170 alatt tartani, olyan tempóban mentem, hogy 500m-re mögöttem jött a záróbusz (legalább ezt is gyakoroltam 😀 ). Szenvedtem a táv feléig rendesen. A kb 300 m szint gyakorlatilag egy helyen volt, hegyre fel és fel és fel és fel…. A 8-as táblánál tudtam elengedni magam, és élvezni a futást. Onnantól nem lestem (annyit) az órámat, csak az időt néztem, hogy egyek amikor kell (félóránként). Rengeteget ittam, volt nálam zsák, illetve minden frissítőponton ittam egy pohár vizet, a végén egy kis kólát meg iso-t is. A gyomrom remekül bírta a kiképzést, a lábam fáradt ugyan, de semmi gond nem volt. 9 km környékén elkezdtem utolérni a (szintén) lemaradókat, előzgettem hegymenetben (is). Ez fejben nagyon jót tett. Sajnos nem sikerült 2 óra alatti időt futnom, bosszantó, ha az elején nem pánikolok a pulzusom miatt, akkor simán megvan. Így 2:03:13 lett a hivatalos időm.

Ami megnyugtató, hogy azon kívül, hogy (nyilván) fáradtam, nem volt semmi bajom. Sem a hasammal, sem fizikailag.
Úgyhogy mostmár csak a visszaszámlálás van, még hatot kell aludni a versenyig. Addig is:
#segítsünkegyüttéleteketváltoztatni 

atom1atom2atom3

Hansel Veronika

32. Wizz Air Budapest Félmaraton
Egyéni félmaraton
Támogass!